Boleslav - Liberec 9:8, druhý bod po těžké bitvě
13. března 2024

Boleslav - Liberec 9:8, druhý bod po těžké bitvě

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav zvládl středeční druhé čtvrtfinále play-off s FBC Liberec, který porazil 9:8. Třetí čtvrtfinále se hraje v sobotu 16. března v Liberci od 19.30 hodin.

Předvýběr.CZ Florbal MB - FBC Liberec 9:8 (1:2, 4:3, 4:3)

Branky: 19. Beneš, 31. Beneš (Delong), 23. Tokoš, 34. Tomašík (Suchánek), 34. Beneš (Besta), 43. Suchánek (Tokoš), 56. Delong (Suchánek), 58. Tomašík (Besta), 60. Tokoš (Tomašík) - 5. Wiener (Ferdan), 16. Ferdan (Wiener), 23. Korych (Kopecký), 23. Korych (Kopecký), 30. Rozkovec (Kučera), 33. Kopecký (Smutný), 48. Wiener (Faksa), 53. Stýblo (Korych), 59. Ferdan (Smutný) . Rozhodčí: Kostinek, Reichelt. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. Diváků: 517. 

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer- Zakonov, Suchánek, Punčochář, Besta, Zoufalý, Gruber, Feigl - Tokoš, Tomašík, Šebek - Sládek, Gapšarík, Bína - Šourek, Bergman.

Mladá Boleslav v úvodním zápase čtvrtfinále play-off porazila svého soupeře největším rozdílem ze všech úterních čtvrtfinálových duelů. Tým Joonase Naavy porazil Liberec 10:1. Středa byla ale úplně jiná. 

První třetina začala velmi aktivně ze strany obou mužstev, ale od první branky utkání diváky na nějaký čas ochudili výborní brankáři Bauer a Chlad. O změnu skóre se postaral v páté minutě utkání kapitán Liberce Wiener. Následně byl v 16. minutě vyloučen domácí Besta a tým z Podještědí přesilovku využil, konkrétně to byl Ferdan. Kontaktní brankou snižoval v závěru první části boleslavský Beneš.

Do druhého dějství vlétl Liberec. V čase 22:28 zvyšoval na 3:1 Korych a po sedmi minutách dával už na 4:1 pro Kluchův tým Rozkovec. Pak to byla Bolka, která začala diktovat tempo hry. V rychlém sledu po sobě skórovali Beneš a Tokoš. Na malou chvilku znovu odskočil Liberec po gólu Kopeckého, ale srovnat se Bolce podařilo v rozpětí 44 vteřin, když na 4:5 dával Tomašík a hattrick dovršil Dominik Beneš, který vyrovnal stav zápasu na 5:5.

Třetí perioda začala lépe pro Bolku, která po gólu Suchánka poprvé v zápase vedla. Jenže po pěti minutách vedení přišlo vyrovnání z hole Wienera. Liberec otočil skóre v čase 52:40 díky brance Stýbla. Soupeřovou otočkou se inspirovala i Bolka, která vedla po gólech Delonga a Tomašíka 8:7. Strhující závěr utkání nabídl vyrovnání Liberce v šesti po ráně Prokopa Ferdana. Sladkou tečku za utkáním udělal Martin Tokoš 52 vteřin před koncem základní hrací doby. Boleslav tedy vyhrála nad Libercem 9:8.

Ohlasy po utkání:

Hlavní trenér Joonas Naava: „Měl jsem několik infarktů. (směje se) Ale nejdůležitější je, že jsme to zvládli. Fanoušci byli neuvěřitelní a po zápase bylo nádherně vidět, jak moc jim hráči děkovali. Liberec není od Bolky daleko, takže doufám, že si fanoušci o víkendu najdou cestu na naše zápasy.“

Útočník Milan Tomašík: „To druhé vítězství chutná lépe než to úterní. S průběhem hry nejsme úplně spokojeni, takže si vše podrobně probereme a do víkendu to musíme změnit.“

Pojeďte podpořit Bolku do Liberce! 


Zpracoval: Karel Schamberger