PREVIEW: Čtvrtfinále pokračuje o víkendu v Liberci
14. března 2024

PREVIEW: Čtvrtfinále pokračuje o víkendu v Liberci

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav nastoupí ve venkovním čtvrtfinálovém pokračování play-off Livesport Superligy proti FBC Liberec. Třetí utkání série se hraje v sobotu 16. března od 19.30 hodin v SH Dukla Liberec. Čtvrté utkání série se hraje v neděli 17. března od 15.00 hodin v SH Dukla Liberec.

Fakta o 3. a 4. čtvrtfinálovém utkání

3. čtvrtfinále Livesport Superligy

FBC Liberec - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav
sobotu 16. března, 19.30 hodin, SH Dukla Liberec
Matchcenter a on-line přenos na ceskyflorbal.cz
Videopřenos na ceskyflorbal.tv
Rozhodčí: Milan Baloun, Tomáš Sommer

4. čtvrtfinále Livesport Superligy

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - FBC Liberec
neděli 17. března, 15.00 hodin, SH Dukla Liberec
Matchcenter a on-line přenos na ceskyflorbal.cz
Videopřenos na ceskyflorbal.tv
Rozhodčí: Lukáš Čížek, Lukáš Laštovička

      Slovo trenéra před pokračováním série v Liberci

      Kouč Bolky Joonas Naava: „Očekávám těžký a intenzivní play-off víkend v Liberci. Zároveň věří, že se náš tým a někteří jednotlivci v týmu po předchozím utkání zvednou. 

      První zápas série pro nás byl možná až příliš snadný. Díky tomu, že jsme byli efektivní v koncovce, nemuseli jsme příliš makat. Ale ve druhém zápase se nám Liberec statečně postavil, několikrát vedl - až v poslední třetině jsme vývoj otočili. Věřím, že nás to povzbudí a nakopne do opravdového play-off módu. To potřebujeme! Teď už víme, že nic nejde snadno a musíme zlepšit naši hru - zejména v obraně - na další úroveň, abychom mohli dál vyhrávat. 

      V zápasech během celé sezony jsme často dávali hodně gólů, takže jsme někdy trochu nervózní, když se nám nedaří skórovat, a to dává soupeři příliš mnoho příležitostí. Jen se musíme naučit být v těchto situacích trpělivější a chytřejší. Na druhou stranu, když se nám podaří skórovat, tým je rychlý a těžko se zastaví. Nebezpeční jsme vždy, i ve čtvrtfinále jsme dali deset a devět gólů.“

      Fakta o soupeři

      FBC LIberec

        Umístění v základní části Livesport Superligy: 7. místo, 42 bodů
        Nejproduktivnější hráč v základní části Livesport Superligy: 
        Vojtěch Wiener, 57 bodů (26+31)
        Hlavní trenér: 
        Petr Kološ

        Tři taháky utkání 

        Liberec jede na maximum. Druhé čtvrtfinále play-off ukázalo, že Liberec je schopný hrát s Bolkou solidní partii. Povětšinu zápasu vedl a výhra mu těsně utekla. Také o víkendu se dá zajímavý podobný scénář, navíc musí Liberec alespoň jednou vyhrát, pokud chce sérii vrátit do Bolky.

        Neuvěřitelně líbivý florbal. Zejména druhý čtvrtfinálový duel v sérii Bolka - Liberec byl mimořádně atraktivní. Fantastické zákroky obou brankářů. Obraty a dotahování na soupeře. Vyloučení spojená s emocemi. Nádherné góly a vyrovnávací gól Liberce v šesti, i následná euforie Bolky po výhře trefou v poslední minutě základní hrací doby. To vše nabídlo dosavadní srovnaní Bolky a Liberce. Teď se bude hrát pod Ještědem. 

        Bolka ve hře o postupový mečbol. Pokud Bolka zvládne sobotní zápas, tak bude moci už v neděli rozhodnout čtvrtfinálovou sérii. Stalo by se tak v nejrychlejším možném čase. Pokud se takový scénář nenaplní, tak se série přesune znovu do Bolky, kde by se hrálo zřejmě v úterý 19. března.

        Koho sledovat 

        Milan Tomašík (Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav) 

        V druhém duelu předvedl mimořádný výkon. V závěru strhnul výhru na stranu Bolky. V čase 57:14 skóroval na 8:7, a když Liberec v power-play ještě jednou dotáhl skóre, vzal situaci znovu do svých rukou a po jeho průniku dorážel do odkryté brány Tokoš na 9:8. 


        Petr Chlad (FBC Liberec)

        V dosavadním dvojutkání s Mladou Boleslaví si liberecký brankář připsal 30 zákroků a zejména ve středečním utkání výbornými zásahy držel Liberec v boji o vyrovnání série. 

        Studio Bolka s Janem Natovem