Curney je Nejužitečnějším hráčem Tipsport Superligy
21. června 2019

Curney je Nejužitečnějším hráčem Tipsport Superligy

Na slavnostním vyhlášení florbalových anket za sezonu 2018/2019 byli vidět hráči Technology Florbal Mladá Boleslav. Nejvíc zazářil útočník Jiří Curney, který se stal Nejužitečnějším hráčem Tipsport Superligy a současně se umístil na třetím místě v anketě Florbalista sezony.

V uplynulé superligové sezoně měla Mladá Boleslav nejdominantnější dvojici útočníků, což se odrazilo i ve výsledcích ankety Nejužitečnější hráč Tipsport Superligy, v níž hlasují sami aktéři nejvyšší soutěže.

Jiří Curney, jenž 87 body v základní části stanovil nové historické sezonní maximum a dalších 25 bodů přidal v play-off, tuto anketu ovládl. V O2 areně, kde se letos vyhlášení konalo, převzal trofej pro Nejužitečnějšího hráče Tipsport Superligy už počtvrté v kariéře. Kraloval i v sezonách 2014/2015, 2015/2016 a 2016/2017. Pouze před rokem narušil Curneyho panování vítkovický Lukáš Hájek.

Za Curneym se letos symbolicky umístil Jan Natov, kteří společně tvořili extrémně úderné duo.

Natov byl se 49 brankami nejlepším střelcem základní části, celkem měl 76 bodů a dalších 19 v play-off, což jsou mimořádná čísla.

Králové domácí soutěže logicky patřili mezi nejlepší i v anketě Florbalista sezony. Curney skončil třetí a Natov pátý.

"Bodově to pro mě osobně byla mimořádná sezona, na čemž měl samozřejmě velkou zásluhu Naty, společně nám to šlapalo. Ocenění si vážím, jen škoda, že jsme to neproměnili v druhý titul s Bolkou," říká Curney.

Mezi brankáři se na třetím místě umístil boleslavský Lukáš Bauer, jehož forma gradovala především v play-off.

Anketa Florbalista sezony 2018/2019

umístění zástupců Technology Florbal Mladá Boleslav

Florbalista sezony: 3. Jiří Curney, 5. Jan Natov

Nejužitečnější hráč Tipsport Superligy: 1. Jiří Curney, 2. Jan Natov

Brankář sezony: 3. Lukáš Bauer, 10. Petr Musil

Trenér sezony: 4. Jan Pazdera