Bohemia Trophy 2019: Které hvězdy nastoupí?
26. července 2019

Bohemia Trophy 2019: Které hvězdy nastoupí?

Úřadující světoví šampioni z Prahy. Nejlepší brankář poslední sezony švédské superligy. Norská legenda. Premiéra českých reprezentantů v barvách pořádajícího klubu. Také Bohemia Trophy 2019 bude přehlídkou největších florbalových hvězd. Turnaj pořádá Technology Florbal Mladá Boleslav, hraje se od pátku 16. srpna do neděle 18. srpna v Městské sportovní hale v Mladé Boleslavi.

Zahraniční účastníci turnaje odevzdali soupisky pro Bohemia Trophy – a hlavní vzkaz fanouškům zní: Těšte se na konfrontaci hvězd!

Finský klub EräViikingit přiveze do Mladé Boleslavi dva úřadující světové šampiony, titul z Prahy mají Lauri Kapanen a Jani Kukkola, který je dokonce čtyřnásobným mistrem světa (2008, 2010, 2016, 2018).

Ikonou švédského Dalenu je Ketil Kronberg. Pár dní po turnaji mu sice bude devětatřicet, ale vezte, že pořád umí. V prosinci při šampionátu v Praze nechybělo příliš, aby s Nory ve čtvrtfinále vyřadil Švýcary. Ti se zachránili až v prodloužení. Kronberg pak byl v play-off švédské superligy hlavní postavou tažení svého týmu do semifinále, výrazně k tomu pomohl také gólman Måns Pärsjo-Tegnér, který byl vyhlášen nejlepším gólmanem sezony. Také on nechyběl v Praze – stejně jako útočník Jonas Svahn.

Švýcarský Floorball Köniz má radost z comebacku: po ročním působení ve Växjö se vrátil reprezentant Manuel Maurer, bronzový ze šampionátu v Česku. Medaili má také brankář Patrick Eder.

Pořádající Technology Florbal Mladá Boleslav pod vedením nového trenéra Petra Novotného poprvé ukáže svým fanouškům posily z Helsingborgu: premiéru zažijí Daniel Šebek a Patrik Suchánek (na snímku).