Zemřel Petr Grünfeld, majitel společnosti Technology
8. října 2019

Zemřel Petr Grünfeld, majitel společnosti Technology

S velkou lítostí přijal klub Technology Florbal Mladá Boleslav zprávu o úmrtí Petra Grünfelda. Hrdý podporovatel boleslavského florbalu a majitel společnosti Technology, generálního partnera klubu, náhle zemřel v neděli 6. října ve věku 63 let.

Petr Grünfeld patřil mezi nejbližší přátele dlouholetého prezidenta boleslavského florbalu Josefa Volfa. Jejich blízký vztah přivedl úspěšného byznysmena a zakladatele společnosti Technology i k florbalu – poprvé při Poháru mistrů 2011 pořádaném v Mladé Boleslavi. Od té doby patřil mezi partnery klubu a počátkem roku 2015 se společnost Technology stala generálním partnerem.

Název Technology nesou všechna družstva boleslavského klubu i v probíhající sezoně.

S boleslavským florbalem silně prožíval všechny úspěchy, těžce nesl prohry. Nenechal si ujít nejvýznamnější zápasy. Velkou radost mu udělal boleslavský superligový triumf na jaře 2018.

„Když jsme se po vyhraném titulu setkali u Pepy Volfa doma, byl to pro mě jeden z nejsilnějších společných momentů. Pepa už na tom nebyl zdravotně moc dobře, Petr mu byl po celou dobu nemoci na blízku a byl moc rád, že se Pepa florbalového titulu dočkal. Tyhle chvíle a pocity nás hodně sblížily,“ vzpomíná na nejintenzivnější okamžiky generální manažer klubu Tomáš Pacák. „Petr Grünfeld byl tvrdý obchodník, velmi úspěšný člověk, ale pro kamarády a okruh blízkých lidí, do kterého do velké míry patřil i náš klub, udělal strašně moc a projevovalo se jeho velké štědré srdce. Po odchodu Pepy Volfa je to pro nás další velká ztráta a těžká rána.“

Technology Florbal Mladá Boleslav uctí památku Petra Grünfelda při nejbližším domácím utkání Superligy florbalu v pondělí 21. října.