EFT ve Finsku. Kdy hrají Tomašík a spol.?
6. listopadu 2019

EFT ve Finsku. Kdy hrají Tomašík a spol.?

Superligu florbalu přerušila reprezentační přestávka, ale část hráčů Technology Florbal Mladá Boleslav přesto půjde do akce. Hned pět jich nastoupí za český národní tým na turnaji Euro Floorball Tour ve Finsku. Mimochodem, hrát se bude i ve Vantaa, partnerském městě Mladé Boleslavi.

Z původní nominace Petriho Kettunena, o které jsme psali v tomto článku, se sice musel omluvit Jan Natov kvůli zranění v nedělním utkání na Chodově, ale i tak zůstává boleslavské zastoupení výrazné. Za reprezentaci nastoupí Lukáš Bauer, Patrik Suchánek, Milan Tomašík, Daniel Šebek a Martin Tokoš. 

Češi během Euro Floorball Tour ve Finsku narazí na tři tradiční soupeře, vedle domácích také na Švédsko a Švýcarsko. Už méně tradiční je, že se bude hrát ve třech různých halách ve třech městech. Nejprve v Elenia Areně v Hämeenlinně, pak v Tampere Areně v Tampere a na závěr v Energia Areně ve Vantaa. 

Poslední místo má pro Boleslaváky své kouzlo v tom, že Vantaa je partnerským městem Mladé Boleslavi. V Energia Areně je doma elitní finský klub EräViikingit, který byl v létě hostem na turnaji Bohemia Trophy. 

Kdy hrají Češi

Pátek 8. listopadu
18.00 Finsko - ČESKO (Elenia Arena, Hämeenlinna)
Sobota 9. listopadu

18.00 ČESKO - Švédsko (Tampere Arena, Tampere)
Neděle 10. listopadu

11.00 Švýcarsko - ČESKO (Energia Arena, Vantaa)

Videopřenosy ze všech utkání můžete sledovat na této stránce.