Kapitán o základní části: Můžeme být spokojení. Nic nevypustíme
8. února 2020

Kapitán o základní části: Můžeme být spokojení. Nic nevypustíme

Hotovo a nohy nahoru? Ne, florbalová Mladá Boleslav se po sobotním stvrzení prvního místa po základní části na žádné leháro nechystá. “Další zápasy pro nás budou důležité jako příprava na play-off,” řekl jasně kapitán Jan Natov po venkovní výhře 9:2 nad Black Angels. Boleslav má jisté prvenství po základní části, ač se v ní budou hrát ještě čtyři kola.

Jak těžké bylo dostat se do zápasového tempa po dlouhé reprezentační pauze?

Měli jsme to v hlavách, upozorňovali jsme se na to před zápasem, aby to nebylo něco divokého - navíc na parketách. Ale hráli jsme s pokorou, drželi jsme balon a první třetina díky tomu skončila takovým rozdílem.

Ano, 5:0. Bylo rozhodnuto?

To určitě ne, Black Angels v několika zápasech, ve kterých první třetinu prohráli třeba i vysokým rozdílem, nakonec zvítězili. Myslím, že takhle otáčeli i proti Chodovu. Říkali jsme si, že nic není hotového a je před námi čtyřicet minut. Rozhodnuto nebylo. 

Nakonec máte výhru 9:2 a prvenství po základní části, a to čtyři kola před koncem. Trochu nadplán, ne? 

Vždycky je dobré vyhrát základní část, protože si pak můžete vybrat soupeře do čtvrtfinále i případně do semifinále. A je super, že se nám to povedlo takhle s předstihem čtyři kola před koncem. Ale nesmí nás to uspokojit. Neexistuje, že bychom nějaké zápasy vypouštěli, naopak budou důležité pro přípravu na play-off. Je fajn, že jsme to takhle zvládli a musíme pokračovat v nastaveném režimu. 

Myslím, že už jen jména domácích soupeřů žádné podcenění nedovolí. Sparta, Chodov - rivalové z horních pater tabulky. 

Ano, bylo by super zvládnout vítězně i ty zbývající zápasy základní části. Kdybychom se na něco vykašlali, byli bychom za blbce. Když k tomu přistoupíme jako k play-off, budeme vědět, že jsme na něj dobře připravení. 

Jaká byla základní část z kapitánova pohledu? 

Jsem spokojený s tím, že jsme plnili, co po nás trenér chtěl. Nevypustili jsme žádný zápas proti kterémukoliv soupeři. Body jsme sbírali a ostatní v takovém množství ne. To nám může dodat sebevědomí, ale na druhou stranu, základní část je jen taková příprava na to, co nás teprve čeká. 

Mrzí vás, že boleslavský štít trošku špiní jedna venkovní prohra na Chodově? 

Jasně, chtěli bychom vyhrát všechny zápasy, ale i 21 výher ve 22 zápasech je opravdu nadplán a můžeme s tím být spokojení. Znovu to ale zopakuju: nesmíme v dalších týdnech nic podcenit. 

Ceníte si té bilance o to víc jako kapitán? 

Moc si vážím toho, že můžu vést tenhle tým, ale nesvazuje mě to. Snažím se hrát pro tým. Nezáleží na tom, kdo je tady kapitán, jsme jeden tým a musíme táhnout za jeden provaz.