Dvoukolo proti pražským soupeřům
27. listopadu 2020

Dvoukolo proti pražským soupeřům

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav se chystá na svůj pátý a šestý zápas v této sezoně Livesport Superligy. V neděli nastoupí premiérově ve Sportovní hale Kbely proti Black Angels, v pondělí následuje domácí televizní utkání proti FAT PIPE Florbal Chodov.

Boleslavský program se oproti předchozím termínům změnil, protože původně plánované sobotní domácí klání s Chodovem dostalo pondělní televizní čas. Opět po týdnu se tak tým se čtyřmi rybičkami na dresu přestaví v přímém přenosu ČT sport. 

Tomu předchází nedělní střet s Black Angels. “Cítím z týmu, že je moc dobře, že se začalo hrát. Čekají nás Black Angels v jejich novém prostředí, kde jsme nikdy nehráli,” říká boleslavský trenér před cestou do pražských Kbel, kde vyrostla nová sportovní hala. “Black Angels mají tým plný talentovaných hráčů a i vzhledem k tomu, že nás hned v pondělí čeká zápas s Chodovem, budeme chtít odcházet s co nejlepším pocitem.” 

Bilance Bolky proti Black Angels je velmi solidní - v minulé sezoně doma vyhrála 13:5 a venkovní zápas v Chomutově, kam Black Angels vyvezli Superligu, 9:2. Týmy se utkaly i letos koncem srpna ve vrcholové části Poháru Českého florbalu a zápas v mladoboleslavské Městské sportovní hale ovládli domácí 17:5. 

Black Angels mají v aktuální superligové sezoně šest odehraných zápasů: třikrát vyhráli, třikrát prohráli, naposledy 6:8 na Chodově, čili u pondělního boleslavského soupeře. 

Chodov je jediným týmem, který v minulé základní části obral Mladou Boleslav o body, a to doma i venku. “Dobývání jejich obrany a kontrola jejich rychlých brejků nám dlouhodobě dělá problémy. Jelikož ale půjde už o třetí zápas po vynucené přestávce, věřím, že budeme mít dostatek sebevědomí a energie, abychom Chodov přehráli,” podotýká Novotný před dalším televizním představením svého týmu. 

K dalšímu statistickému milníku se blíží Jiří Curney, který v pondělním televizním utkání proti České Lípě vystřídal svého trenéra Petra Novotného na čele historického pořadí v počtu asistencí v základní části, teď jich má 309. A protože s 388 brankami je zároveň i nejlepším střelcem a tedy i historicky nejproduktivnějším hráčem, jehož součet je aktuálně 697 bodů, jako první brzy pokoří metu 700 bodů. 

Boleslavský program

Neděle 29. listopadu, 16.00, SH Kbely (9. kolo)
Black Angels - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav
Textový on-line přenos / Videopřenos TV Český florbal

Pondělí 30. listopadu, 19.30, MSH Mladá Boleslav (8. kolo)
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - FAT PIPE Florbal Chodov
Textový on-line přenos / Videopřenos ČT sport

Soupisky týmů

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav

Black Angels

FAT PIPE Florbal Chodov

Další program Livesport Superligy (14. kolo)

Sobota 5. prosince

FBC ČPP Ostrava - FBC Liberec
1. SC TEMPISH Vítkovice - FBC Liberec (16.00)
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - SOKOLI Pardubice (17.00)
Hu-Fa Panthers Otrokovice - ACEMA Sparta Praha (17.00)
Black Angels - FbŠ Bohemians (17.00)
FAT PIPE Florbal Chodov - FBC 4CLEAN Česká Lípa (18.00)

Facebook Český florbal | Instagram Český florbal