PREVIEW: V neděli venku proti Butchis
30. září 2023

PREVIEW: V neděli venku proti Butchis

Páté kolo proti nováčkovi Livesport Superligy. Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav nastoupí proti BUTCHIS. Hraje se v neděli 1. října ve Sportovní hale Štěrboholy v Praze od 18.00 hodin.

Fakta o utkání

5. kolo Livesport Superligy

BUTCHIS - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav
neděle 1. října, 18.00 hodin, SH Štěrboholy
Matchcenter a on-line přenos na ceskyflorbal.cz
Videopřenos na ceskyflorbal.tv
Rozhodčí: Jiří Dolanský, Vojtěch Sýkora

Slovo trenéra před utkáním

Kouč Bolky Joonas Naava: „Rozhodně chceme předvést solidnější hru, než byla ta proti Varům. Ten zápas jsme začali dobře, ale nakonec jsme ho kontrolovali bez velkého hladu po skórování. Potřebujeme se tedy více soustředit na to, abychom se stále zlepšovali, nemysleli na výsledkovou tabuli, ale měli vůli a hlad dosáhnout našeho cíle za jakéhokoliv stavu. 

Odehráli jsme a ještě odehrajeme spoustu zápasů, kdy budeme držet míček a musíme vědět, co s ním dělat, vždy to převést na efektivitu. Jinak je totiž otázkou času, kdy nás mohou soupeři ohrozit z protiútoků. Ostatně smyslem florbalové hry je dávat góly - a to jednoduše.

Víme, že Butchis je dobrý v protiútocích a obraně (hráli jsme proti nim už v poháru), takže je respektujeme a uděláme si přípravu jako obvykle. Ve hře chceme být efektivní: hodně střílet a také být dobří v přechodech, momentech, kdy ztratíme míček. Věřím, že to budou klíče k úspěchu v neděli. Očekávám, že Bolka bude svěží a hladová.“

Fakta o soupeři

BUTCHIS

Umístění v minulé sezoně Livesport Superligy: Postup z 1. ligy
Nejproduktivnější hráč v minulé sezoně: Jakub Černý 84 bodů (47+37)
Trenér: Jan Zahalka

Tři taháky utkání 

Dominující Bolka. Tři výhry ze tří zápasů. Nejvíce vstřelených branek - 42. Nejméně obdržených branek - 10. Úspěšnost přesilovek 100%. Stejně úspěšné také oslabení. Bolka zatím drtí své soupeře ve finském stylu Joonase Naavy.  

Nováček soutěže. Neuvěřitelný výkon pražského týmu Butchis, který prvně postoupil z národní ligy do 1. ligy, a následně ihned postoupil ido Livesport Superligy. Mančaft Jana Zahalky, ex-kouče Bolky, teď bude čelit týmu Joonase Naavy.

První venkovní zápas Bolky v sezoně. V úvodních třech zápasech Livesport Superligy Bolka získala maximální počet bodů. Postupně porazila Českou Lípu, Liberec a Karlovy Vary. Teď mančaft Joonase Naavy vyjíždí poprvé v sezoně na hostující hřiště. Bude se Bolce dařit stejně jako doma?

Koho sledovat 

Milan Tomašík (Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav) 

Lídr bodování byl u více jak třetiny gólů Boleslavi. S šesti góly a devíti asistencemi má na kontě patnáct bodů. 

Matyáš Kalina (BUTCHIS)

Šikovný pravák na pozici obránce. Svým hattrickem proti Bohemians režíroval první útok na body Butchisu v Livesport Superlize. Sezony 2012/2013 a 2013/2014 odehrál za mládežnické týmy Bolky.



Zpracoval: Karel Schamberger