Butchis - Boleslav 5:15, další výrazná výhra a ve středu Tatran
1. října 2023

Butchis - Boleslav 5:15, další výrazná výhra a ve středu Tatran

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav potvrdil roli favorita i v utkání 5. kola Livesport Superligy v Praze na hřišti Butchis a nováčka soutěže deklasoval 15:5. Zároveň to byla poslední prověrka před středeční dohrávkou na hřišti Tatranu Střešovice.

Butchis - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 5:15 (0:6, 3:4, 2:5)

Branky a nahrávky: 23. Pavlíček (Papež), 29. Svoboda (Václavek), 30. Vondruška (Kalina), 53. Vondruška (Kalina), 59. Papež (Waldhauser) - 5. Vařecha (Tomašík), 8. Bína (Sládek), 12. Tomašík (Suchánek), 12. Gašparík (Natov), 14. Tomašík (Delong), 17. Vařecha (Tomašík), 27. Tomašík (Delong), 29. Koláčný (Bína), 34. Delong (Suchánek), 38. Sládek (Bína), 41. Natov (Tomašík), 53. Delong (Suchánek), 55. Natov (Gašparík), 55. Bína (Tokoš), 57. Delong z trestného střílení. Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:1. Diváků: 85. 

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Eliáš, Suchánek, Zakonov, Punčochář, Koláčný, Gruber, Seibert - Delong, Tomašík, Vařecha - Gašparík, Beneš, Natov - Sládek, Bína, Tokoš - Zoufalý, Šebek.

Boleslavský tým i ve čtvrtém superligovém utkání nové sezony naplnil dvoucifernou normu nastřílených gólů, tentokrát desítka padla už za dvě třetiny. 

Na hřišti znovu zářil Tomašík, jenž v předchozích třech utkáních nasbíral vždy pět bodů a ještě produktivnější byl proti Butchisu (3+3). Boleslavský útočník s přehledem vede bodování Livesport Superligy. 

Tým Joonase Naavy se střelecky naladil před další cestou do Prahy, ve středu Bolka zamíří pro změnu do Řep, kde bude soupeřem Tatran Střešovice. Dohrávka 3. kola a repríza jarního semifinále začíná v 19.30 hodin. 

Ohlasy po utkání

Trenér Joonas Naava: „Začali jsme velmi dobře, první třetina byla z naší stran povedená. Ve druhé třetině se stalo něco podobného jako v předchozím utkání, domácí tým hrál velmi dobře. My se musíme víc soustředit na některé momenty v defenzivě. Ale v útoku jsme byli dobří, jsem spokojený, že jsme nastříleli patnáct gólů.“

Útočník Milan Tomašík: „První třetina byla super. Vstoupili jsme do ní tak, jak jsme chtěli a výsledek 6:0 tomu odpovídal. Ve druhé třetině jsme trochu zpomalili, soupeř získal pár míčků v našem obranném pásmu. Třetí třetinu jsme kontrolovali. Řekl bych, že čtyřicet až pětačtyřicet minut to byl z naší strany poctivý výkon. Šli jsme si za výsledkem.“