Tatran - Boleslav 4:6, po krásném obratu trvá vítězná série
4. října 2023

Tatran - Boleslav 4:6, po krásném obratu trvá vítězná série

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav se posouvá do čela Livesport Superligy. V dohrávce 3. kola uspěl na hřišti Tatranu Střešovice, nad nímž zvítězil po obratu z 1:4 na 6:4. V sobotu 7. října se Boleslav vrátí do domácího prostředí, od 19.00 hodin budou soupeřem pražští Black Angels.

Tatran Střešovice - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 4:6 (2:1, 2:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 2. Mühlfait (Sládeček), 13. Beneš (Hanák), 25. Šindelář (Čelakovský), 29. Beneš (Meliš) - 5. Zakonov (Tomašík), 34. Zoufalý (Gašparík), 35. Vařecha (Tomašík), 49. Bína z trestného střílení, 57. Beneš (Besta), 60. Natov (Beneš). Rozhodčí: Bališ, Varga. Vyloučení: 1:0. Bez využití. Diváků: 361.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer -  Zakonov, Šebek, Punčochář, Suchánek, Zoufalý, Gruber, Besta - Delong, Tomašík, Vařecha - Sládek, Beneš, Natov - Bína, Gašparík, Tokoš - Bergman.

Jediným stoprocentním týmem v základní části Livesport Superligy 2023/2024 už zůstává pouze Boleslav. A to navzdory tomu, že ve svém pátém představení poprvé prohrávala. 

Hosté v pražských Řepích zaostávali 0:1 a po vyrovnávací Zakonovově ráně odskočily Střešovice dokonce až do náskoku 4:1. 

Boleslavský kouč Naava reagoval oddechovým časem včetně úprav v sestavě a začal se rodit obrat. Ještě před druhou pauzou snížili Zoufalý s Vařechou na 3:4 z hostujícího pohledu.

Z trestného střílení ve 49. minutě skóroval Bína na 4:4, tři a půl minuty před koncem základní hrací doby překlopil vedení na boleslavskou stranu přesně pálící Beneš a výhru jistil Natov trefou přes celé hřiště do prázdné soupeřovy klece na 6:4. 

Patnáctibodová Boleslav je tedy na prvním místě soutěže a vedení bude hájit v sobotu doma proti Black Angels. V Městské sportovní hale se začíná v 19.00 hodin. 

Ohlasy po utkání

Trenér Joonas Naava: „Za zlomový okamžik považuji moment, kdy se náš brankář Bauer zranil a musel být ošetřován. Do té doby bylo prvních třicet minut z naší strany opravdu slabých. Nevím, čím to je, protože příprava byla poctivá. Dalších třicet minut jsme vyhráli 5:0, konečně jsme se začali chovat ti, kteří jdou na hřiště vyhrát, odpovídala tomu i řeč těla a tak dále. Tatran nás ničím nepřekvapil. Problém byl v prvních třiceti minutách v nás.“

Útočník Dominik Beneš: „Prvních třicet minut jsme rozhodně nepředváděli to, co jsme chtěli. Nebyli jsme v soubojích, neměli jsme vlastně vůbec nic. Na druhou stranu, tři góly nám dal Tatran po standardních situacích, na to se musíme podívat a příště to lépe odbránit. Pak jsme ukázali morál a zvládli jsme to otočit, za což jsme rádi. Je to pro nás cenná výhra. Teď na to chceme navázat a vyhrát vše, co půjde.“