Boleslav - Black Angels 13:1, další přesvědčivý výkon lídra tabulky
7. října 2023

Boleslav - Black Angels 13:1, další přesvědčivý výkon lídra tabulky

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav si znovu příjemně zastřílel. V šestém kole Livesport Superligy zvítězil 13:1 nad Black Angels a zůstává v čele tabulky. O nadcházejícím víkendu v neděli 15. října čeká Bolku cesta do Prahy, soupeřem bude Sparta.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - Black Angels 13:1 (2:1, 5:0, 6:0)

Branky a nahrávky: 2. Sládek (Beneš), 13. Zoufalý (Koláčný), 28. Delong (Tomašík), 29. Sládek (Natov), 34. Natov (Delomg), 36. Natov (Beneš), 40. Delong (Vařecha), 41. Besta (Tokoš), 44. Natov, 45. Bína (Bergman), 49. Delong (Vařecha), 54. Šebek (Tokoš), 57. Bergman (Bína) - 3. Beriac (Renčín). Rozhodčí: Drápal, Pospíšil. Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. Diváků: 226.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Hanuš -  Besta, Šebek, Punčochář, Suchánek, Zoufalý, Gruber, Zakonov - Delong, Tomašík, Vařecha - Sládek, Beneš, Natov - Koláčný, Gašparík, Bergman - Bína, Tokoš.

Boleslavský tým pokračuje v přesvědčivých výkonech na startu aktuální sezony, šesté vítězství si připsal proti Black Angels a vede pořadí Livesport Superligy s kompletními 18 body. 

Na Sládkovu brzkou trefu odpověděl hostující Beriac, ale to bylo ze strany Black Angels vše a dál už skórovala jen Boleslav. 

Do první pauzy vrátil domácí do vedení Zoufalý a v dalších třetinách Boleslav střelecky excelovala. V druhé dvacetiminutovce skórovala pětkrát, v té závěrečné dokonce šestkrát a za potlesku tribuny uzavírala večer se skóre 13:1. Nejvýraznější podpis měli na výhře čtyřbodoví Natov s Delongem (oba 3+1). V boleslavské sestavě se protočilo všech 18 hráčů v poli, 19 úspěšných zákroků napočítal brankář Hanuš. 

V 7. kole v neděli 15. října zamíří Boleslav do UNYP Areny a soupeřem bude ACEMA Sparta Praha. 

Ohlasy po utkání

Trenér Joonas Naava: „Jsem spokojený s výkonem. Odehráli jsme tři solidní třetiny. Už v té první jsme měli hodně šancí, ale nepodařilo se nám skórovat více než dvakrát. Ve druhé třetině už jsme našli recept na to, jak odskočit. Musím ale říct, že jsem spokojený také s naší defenzivou. Vysoko jsme napadali celý zápas, soupeř neměl moc šancí, to je pro nás pozitivní věc. Využili jsme 18 hráčů v poli, i s tím jsem velmi spokojený.“

Útočník Michal Sládek: „Celý zápas jsme diktovali tempo hry, dvě třetiny jsme Black Angels k ničemu nepustili a myslím, že jsme dominovali zápasu. Celou sezonu nás trenér tlačí do toho, abychom hodně stříleli, abychom dávali hodně gólů a dávali soupeřům přiděly. Z toho pramení naše hladovost po gólech. Snažíme se to plnit.“