PREVIEW: V neděli venku se Spartou
13. října 2023

PREVIEW: V neděli venku se Spartou

Sedmé kolo proti dalšímu pražskému týmu Livesport Superligy. Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav nastoupí proti ACEMA Sparta Praha. Hraje se v neděli 15. října v UNYP ARENĚ od 18.00 hodin.

Fakta o utkání

7. kolo Livesport Superligy

ACEMA Sparta Praha - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav
neděle 15. října, 18.00 hodin, UNYP ARENA 
Matchcenter a on-line přenos na ceskyflorbal.cz
Videopřenos na ceskyflorbal.tv
Rozhodčí: Tomáš Kostinek, Martin Reichelt

Slovo trenéra před utkáním

Kouč Bolky Joonas Naava: „Bude to zajímavý zápas. Zatímco my jsme začali sezonu dobře, Sparta měla těžký začátek sezony a myslím si, že na její straně je určitý tlak na výkony i výsledky. Osobně je pro mě vždy skvělé potkat se v přímém souboji s čarodějem z Ústí Márou Vojtou. Známe se dobře, takže to vytváří určité napětí ve vzájemných zápasech.

Tento týden jsme měli dobrý tréninkový plán: po nějaké době jsme měli možnost několikrát trénovat před dalším zápasem, takže si myslím, že na neděli budeme dobře připraveni a svěží. Bylo důležité věnovat čas také zpětné vazbě - na týmové i individuální úrovni, abychom naši hru posunuli zase na další úroveň

V našem týmu je také zdravá konkurence o místa v sestavě, která vytváří dobrou intenzitu během našich tréninků. Myslím, že tým je velmi jednotný a připravený jít nedělní bitvy. Bude to dobrá show pro diváky.“

Fakta o soupeři

ACEMA Sparta Praha

Umístění v aktuálním ročníku Livesport Superligy: 6. místo, 10 bodů
Nejproduktivnější hráč v probíhající sezoně:
Mikuláš Krbec (8+6), Jiří Curney (6+8) 14 bodů 
Trenér:
 Marek Vojta

Tři taháky utkání 

Vzpomínka na čtvrtfinále. V minulé sezoně Livesport Superligy jsme se ve čtvrtfinálové sérii dočkali souboje Bolky se Spartou. Zdánlivě lehce vypadající výsledek 4:0 na zápasy neodpovídá realitě. Sparta byla nelehkou překážkou, kterou v tu dobu tým Petra Novotného výborně zvládl. 

Jiří Curney proti „svým“. V létě minulého roku opustil Mladou Boleslav, ve které byl dlouhých devět let. Třikrát zvedl nad hlavu pro mistra ligy. Po těžkém boji s Miller Fisherovým syndromem se Karas vrátil na hřiště. Společně s Mikulášem Krbcem je lídrem bodování Sparty.

Bezchybná Bolka. Úvodních šest kol Livesport Superligy zvládla Bolka jako jediná beze ztráty bodu. Počítá se hlavně výhra nad úřadujícím mistra ligy ze Střešovic. Navíc ta obrovská střelecká potence: 76 gólů! Mančaft Joonase Naavy šlap.

Koho sledovat 

Adam Delong (Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav) 

Je to více než rok, kdy Spartu ještě ve vítkovickém dresu sestřelil hattrickem. UNYP ARÉNA mu evidentně sedí. Ve stávající sezoně je lídrem boleslavských střelců s 11 úspěšnými zásahy a celkově v lize má víc jen Jaroslav Petrák z Bohemky (12).

Robert Košir (ACEMA Sparta Praha)

Slovinský florbalista byl v loňské čtvrtfinálové sérii nejgólovějším hráčem Sparty. V letošní sezoně také nezahálí a na kontě už má 12 bodů za osm branek a čtyři asistence.



Zpracoval: Karel Schamberger