Sparta - Boleslav 6:4, první porážka v superligové sezoně
15. října 2023

Sparta - Boleslav 6:4, první porážka v superligové sezoně

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav poprvé pod koučem Joonasem Naavou v Livesport Superlize prohrál. Stalo se tomu tak v pražské UNYP ARÉNĚ v zápase sedmého kola proti Spartě.

ACEMA Sparta Praha - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 6:4 (3:0, 3:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 5. Košir (Krbec), 15. Čermák (Juha), 20. Curney (Zouzal), 25. Peška (Kos), 32. Krbec (Košir), 34. Krbec (Curey) - 23. Šebek (Sládek), 38. Bína (Zakonov), 50. Suchánek (Natov), 56. Gašparík (Suchánek) Rozhodčí: Kostinek, Reichelt. Vyloučení: 3:0. Využití: 0:1 Diváků: 364.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Suchánek, Besta, Punčochář, Gruber, Šebek, Zakonov - Delong, Tomašík, Vařecha - Tokoš, Beneš, Natov - Bína, Gašparík, Sládek- Bergman, Zoufalý.

Nejhorší první třetinu dosavadního průběhu superligové sezony zažila Bolka v UNYP ARÉNĚ proti Spartě. Ani ne po pěti minutách prohrávala zásluhou Roberta Košira. Následně byla k vidění vyrovnaná pasáž hry, ale Bolka se střelecky trápila a tak nemohla výbornému Martinu Benešovi vstřelit branku. V čase 14:56 zvýšil na 2:0 Matěj Čermák. Finální skóre první třetiny upravil pět sekund před jejím koncem svým 601. gólem v nejvyašší soutěži Jiří Curney.

Do druhé periody Bolka vlítla jako politá vodou, což mělo efekt v podobě snížení na 1:3, o které se zasloužil Daniel Šebek. Jenže ihned potom přišla sparťanská sprcha, protože na branku Bauera vyslal nechytatelnou ránu Jan Peška. Mladá Boleslav byla nadále aktivnějším mančaftem, ale dvěma góly jí srazil Mikuláš Krbec. Více než dvě minuty před koncem druhé třetiny se krásným gólem okolo branky předvedl Jakub Bína a snižoval na 2:6.

V závěrečné periodě se na hřišti objevily nové tváře v dresu Bolky, konkrétně Jan Zoufalý a Filip Bergman. Mladoboleslavští dlouho nemohli prolomit střeleckou impotenci. Až Patrik Suchánek ukázal, že přesilové hry jsou opravdu silnou stránkou Mladé Boleslavi a v čase 49:34 snížil na tříbrankový rozdíl. Následná hra v šesti Mladé Boleslavi dala naději, protože v ní vstřelil gól na 4:6 Ronald Gašparík. Více už ale hosté nestihli a poprvé v sezoně v Livesport Superlize padli.

Boleslav další utkání odehraje v sobotu 21. října proti doma proti FAT PIPE Florbal Chodov. V Městské sportovní hale se začíná v 19.00 hodin. 

Ohlasy po utkání

Trenér Joonas Naava: „Začali jsme špatně. Stalo se nám to už podruhé ve velkém zápase, že se nám začátek nepovedl a ztráceli jsme. Druhý důvod prohry vidím v zakončení - na konci jsme si vytvořili dostatek šancí, ale bohužel jsme je nevyužili.“

Obránce Patrik Suchánek: „Na Spartě se nám to nepovedlo. V první půlce zápasu jako kdybychom vůbec nebyli na hřišti a Sparta nás za to potrestala. Z toho se musíme poučit.“

Zpracoval: Karel Schamberger