PREVIEW: V pátek venku proti Karlovým Varům
13. prosince 2023

PREVIEW: V pátek venku proti Karlovým Varům

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav nastoupí v 16. kole Livesport Superligy proti Karlovým Varům. Hraje se v pátek 15. prosince v HMS Karlovy Vary od 19.00 hodin.

Fakta o utkání

16. kolo Livesport Superligy

FB Hurrican Karlovy Vary - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav
pátek 15. prosince, 19.00 hodin, HMS Karlovy Vary
Matchcenter a on-line přenos na ceskyflorbal.cz
Videopřenos na ceskyflorbal.tv.
Rozhodčí: Jiří Jelínek, Lukáš Procházka

      Slovo trenéra před utkáním

      Kouč Bolky Joonas Naava: „Čeká nás šňůra tří předvánočních zápasů, které odehrajeme během šesti dnů a napoví nám, jak na tom jsme. Beru jako pozitivum, že o všechny naše sezonní cíle stále můžeme bojovat, byť se nám během podzimu nevyhnuly vzestupy a pády. Je to přirozené, protože se snažíme budovat něco nového. Musíme však najít větší konzistenci.

      Do Karlových Varů pojedeme s pokorou, ale zároveň budeme hladoví. V posledním ligovém zápase v Liberci jsme podali nepřijatelný výkon, který nám připomněl, jak k zápasům musíme přistupovat. Samozřejmě tam na nás negativně zapůsobilo zranění našeho kapitána, ale cítím, že v takové situaci mají možnost růst další hráči, kteří mohou převzít větší zodpovědnost.

      Také musíme být jednotnější jako tým, každý musí udělat víc: dát vlastní ego stranou a myslet v první řadě na tým. Máme silný kádr s mnoha talentovanými hráči. Věřím, že to v pátek předvedeme.“

      Fakta o soupeři

      FB Hurrican Karlovy Vary

      Umístění v aktuálním ročníku Livesport Superligy: 13. místo, 9 bodů
      Nejproduktivnější hráč v probíhající sezoně: 
      Michal Klápa 27 bodů (14+13)
      Hlavní trenér: Miroslav Závora

      Tři taháky utkání 

      Bronzový asistent Lukáš Procházka. V pondělí se vrátil ze Singapuru asistent Joonase Naavy Lukáš Procházka. Ten se do kádru vrací s bronzovou medailí na krku, kterou získal jako hlavní kouč ženské reprezentace.

      Generálka na Tatran. V pondělí 18. prosince odehraje Bolka televizní utkání proti Tatranu. Páteční zápas je ideální příležitostí, jak se naladit na pondělní duel.

      Vary bojují. Tým ze západu Čech byl loni otloukánkem základní části, ale zvládl se zachránit a ve své druhé sezoně v nejvyšší soutěži statečně bojuje. Pod sebou má v tabulce Pardubice a nadohled i dvanáctý Butchis. Karlovy Vary určitě povzbudila i minulá výhra 9:2 na Vinohradech.

      Koho sledovat 

      Milan Tomašík (Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav) 

      V domácím utkání s Vary vsítil hattrick a navíc přidal dvě asistence. V minulém zápase proti Liberci dal dva góly. Vše nasvědčuje tomu, že Karlovy Vary poznají sílu boleslavského hurikánu.

      Adam Draslar (FB Hurrican Karlovy Vary)

      Nová opora Varů v brankovišti přichází z Tatranu, kde Draslar nenašel takový zápasový prostor, jaký má naopak na západě Čech. V minulém zápase s Vinohrady vychytal vítězství s úspěšností zákroků 93%.

      Zpracoval: Karel Schamberger