Boleslav - Tatran 4:6 , televizní šlágr ovládl Tatran
18. prosince 2023

Boleslav - Tatran 4:6 , televizní šlágr ovládl Tatran

Dohrávku 15. kola Livesport Superligy v rámci televizního utkání vyhrál Tatran Střešovice, který i přes nepříznivý vývoj v úvodu utkání dokázal otočit skóre na svou stranu. Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav vyhrál úvodní třetinu, ale také díky četným a zbytečným vyloučením zápas ztratil poměrem 4:6.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - Tatran Střešovice 4:6 (2:2, 1:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 8. Tomašík (Zakonov), 9. Sládek (Gašparík), 27. Sládek (Bína), 48. Tokoš (Zakonov) - 17. Hanák (Beneš), 20. Kreysa (Hanák), 27. Hanák 47. Hanák, 54., 60. Kolísko  Rozhodčí: Drápal, Pospíšil. Vyloučení: 4:1. Využití: 0:2. Diváků: 545.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Zakonov, Suchánek, Punčochář, Besta, Zoufalý, Gruber - Tokoš, Tomašík, Šebek - Delong, Beneš, Vařecha - Sládek, Gapšarík, Bína - Eliáš, Bergman, Feigl. 

Šlágru mezi Bolkou a Tatranem přihlížela k takřka zaplněná Městská sportovní hala. Úvod utkání byl strhující z obou stran, ale Boleslav měla ofenzivních příležitostí více, což potvrdil kapitán Boleslavi Tomašík prvním gólem, když poskakující balónek uklidil za Jurcova záda. Úvodní tlak domácích jen podtrhl gólem na 2:0 slovenský forvard Ronald Gašparík. Po vyloučení Filipa Zakonova za špatné střídání přišla velmi rychlá odezva Tatranu, který proměnil přesilovku díky Tomáši Hanákovi po necelých dvaceti vteřinách. Ještě do první sirény stihl srovnat po přihrávce Hanáka dalekonosnou ránou Jonáš Kreysa.

Znovu velice aktivní start do druhé periody od obou mančaftů gólově ho podtrhl Tomáš Hának, který dokonal obrat na stranu Tatranu. Vítězný stav pro Střešovice netrval ani minutu, protože se na hrací ploše objevila třetí lajna Bolky. Jakub Bína nádherným pasem za obranu našel Michala Sládka, který se trefil pod horní tyčku Jurca. Hra se následně trochu uklidnila. Bolka svůj tlak znovu vystupňovala ke konci třetiny, kdy byl vyloučen Matěj Havlas za sekání. Stav byl po dvou dvacetiminutovkách 3:3.

Strhující utkání vyústilo závěrečnou třetinou. Tatran dostal od Bolky dar jako z nebes snesený, když v šesté minutě rozhodčí poslali na trestnou lavici hned dvojici Středočechů. Tatran přesilovku 5 na 3 využil a šel znovu do vedení. To ale znovu nevydrželo dlouho, protože míček propasíroval do branky Tatranu Martin Tokoš a srovnal stav zápasu na 4:4. Smolným momentem pro Bolku se stala akce Tatranu v 54. minutě, kdy se od nohy Havlase odrazil balónek až za Bauera. Bolka enormním náporem v závěru utkání už nedokázala nic vymyslet a při závěrečné hře v šesti inkasovala od Jakuba Kolíska. Utkání skončilo 6:4 pro Tatran.

Ohlasy po utkání

Hlavní trenér Joonas Naava : "Minule jsme vyhráli my 6:4, tentokrát Tatran. Je to hořké. Jedním z důvodů byla vyloučení. Florbal se hraje na góly a těch jsme dnes dali méně."

Nejlepší hráč utkání Filip Zakonov: "Vyrovnané utkání, které rozhodla efektivita. Měli jsme více brankových příležitostí, ale trefili jsme nějaké tyčky a pak už to Tatran rozhodl." 

Celé rozhovory ve videu: 

Zpracoval Karel Schamberger