Bohemians - Boleslav 2:4, pohárový postup do semifinále
20. prosince 2023

Bohemians - Boleslav 2:4, pohárový postup do semifinále

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav si tři dny před Štědrým dnem nadělil pěkný dárek do nového roku. Postupuje do lednového semifinále Poháru Českého florbalu, tým Joonase Naavy zvládl čtvrtfinále v Praze proti Bohemians, nad kterými zvítězil 4:2. I semifinálová cesta zavede Bolku do hlavního města, dalším soupeřem bude Chodov.

FbŠ Bohemians - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 2:4 (1:2, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 13. Gajdoš (P. Šebek), 24. Buršík - 2. Besta, 13. Tokoš (Zakonov), 34. Vařecha (Beneš), 38. Delong (Beneš). Rozhodčí: Baloun, Sommer. Vyloučení: 1:4. Bez využití: Diváků: 89. 

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Zakonov, Suchánek, Punčochář, Besta, Zoufalý, Gruber - Tokoš, Tomašík, Šebek - Delong, Beneš, Vařecha - Sládek, Gapšarík, Bína - Bergman.

Mladoboleslavský tým na závěr soutěžního programu v předvánočním čase odehrál tři zápasy v rozmezí šesti dnů, ten poslední právě v rámci Poháru Českého florbalu. 

Bohemians, obhájci pohárové trofeje, dokázali v první polovině dvakrát dotáhnout boleslavský náskok, ale v závěru druhé třetiny hosté odskočili do vedení 4:2 po trefách Vařechy a Delonga. 

To byla nakonec rozhodující pasáž zápasu, protože v závěrečné třetině - šancím na obou stranách navzdory - už žádný další gól nepadl. Několik vynikajících zákroků předvedl Bauer v boleslavské bráně.

Úředním termínem pro odehrání semifinále je středa 17. ledna. Boleslavským soupeřem bude Chodov, který ve středečním čtvrtfinále porazil Vítkovice 2:1. Semifinálová bitva se uskuteční v Praze, protože poslední vzájemný pohárový zápas mezi Bolkou a Chodovem se hrál v listopadu 2021 na boleslavském hřišti. 

Druhou semifinálovou dvojici tvoří Tatran a Sparta. Finále je na programu v úterý 13. února v Českých Budějovicích. 

Definitivní tečku za kalendářním rokem 2023 udělá Bolka po Vánocích v pátek 29. prosince, kdy doma od 17.00 hodin nastoupí v rámci Livesport Superligy proti Butchis.

Ohlasy po utkání

Hlavní trenér Joonas Naava: „Pro oko diváka to možná nebyl nejatraktivnější zápas, ale oba týmy chtěly postup. Bohemka hrála pasivněji, než jsme z její strany zvyklí, celý zápas točila dvě lajny, čemuž odpovídalo tempo hry. Viděl jsem na našich hráčích, že opravdu hodně chtějí postoupit, dobře pracovali v defenzivě, měli jsme hodně bloků, s balonkem jsme hráli chytře. Šli jsme si po výhře a tu máme. Jsem spokojený.“

Brankář Lukáš Bauer: „Byl to těžký zápas, navíc uprostřed týdne a se začátkem v devět večer, což je nezvyklé. Stál proti nám silný soupeř. Bohemka na své poměry hrála hodně defenzivně, museli jsme dobývat - a to je možná jeden z důvodů, proč nepadlo tolik gólů. Jsme moc rádi za postup, byl to náš cíl, jsme ve hře v obou soutěžích a to nás moc těší.“