PREVIEW: Ve středu v poháru proti Chodovu
15. ledna 2024

PREVIEW: Ve středu v poháru proti Chodovu

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav nastoupí v semifinále Poháru Českého florbalu proti FAT PIPE FLORBAL CHODOV. Hraje se ve středu 17. ledna v SH Jižní Město od 19.30 hodin.

Fakta o utkání

Semifinále Poháru Českého florbalu

FAT PIPE FLORBAL CHODOV - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav
sobota 17. ledna, 19.30 hodin, SH Jižní Město
Matchcenter a on-line přenos na ceskyflorbal.cz
Videopřenos na ceskyflorbal.tv
Rozhodčí: Jiří Kropáček, Tomáš Novák

      Slovo trenéra před utkáním

      Kouč Bolky Joonas Naava: „Myslím si, že je to pro nás zatím nejdůležitější zápas sezony, protože určí, jestli můžeme splnit jeden z našich cílů v sezoně, od kterého jsme dvě výhry.

      Na hřišti půjdeme po akcích, ze kterých chceme dávat góly - ať už 60 minut, nebo 70 minut, pokud to bude potřeba. Sobotní utkání bylo z naší strany dobré převážně jen v první třetině. Ve druhé periodě jsme začali příliš bránit náskok, což způsobilo pokles tempa a třetí třetina byla v pořádku, ale Chodov hrál dlouho v šesti hráčích, takže to nás trochu rozhodilo. 

      Za vítězství jsem byl opravdu rád, protože nám chybělo mnoho důležitých hráčů a minulý tréninkový týden byl i kvůli tomu těžký. Ještě nevím, kdo bude ve středu fit a k dispozici, ale myslím, že jsme ukázali, že to není o žádném jednotlivém hráči. Jsme silní jako tým a máme mnoho dobrých hráčů, kteří jsou připraveni převzít větší zodpovědnost. 

      Rozhodně chci, abychom zlepšili naši hru a aby všichni hráli co nejlépe a vyhráli zápas jako tým.“

      Fakta o soupeři

      FAT PIPE FLORBAL CHODOV

      Umístění v aktuálním ročníku Livesport Superligy: 5. místo, 42 bodů
      Nejproduktivnější hráč v Poháru Českého Florbalu: 
      Antonín Votava 7 bodů (5+2)
      Nejproduktivnější hráč v Livesport Superlize: Tom Ondrušek 40 bodů (21+19)
      Hlavní trenér: David Podhráský 

      Tři taháky utkání 

      Zopakování sobotní drtivé výhry Bolky? Ve 20. kole Livesport Superligy porazil mančaft Joonase Naavy Chodov 7:4, přičemž 50 minut kontroloval hru. V čase 48:36 zvyšoval na 7:1 Milan Tomašík, ale nutno podotknout, že Chodov se ani přes tento stav nevzdal a po oddechovém čase snížil na konečných 7:4 z pohledu Bolky.

      Výborně naladěná Bolka. Pět výher v řadě. Vysoká a důležitá výhra nad Spartou 14:4. Úspěšná vendeta na Chodově 7:4. Dohromady 71 branek v pěti zápasech. Neuvěřitelné výsledky doprovází dobrá nálada v týmu.

      Hraje se o finále. Chodov vyhrál jednou Pohár Českého florbalu v sezoně 2012/13. Boleslav má celkem čtyři zlaté medaile. Vítěz středečního duelu bude mít možnost bojovat v Českých Budějovicích 13. února o další zlatou medaili proti lepšímu z dvojice Sparta - Tatran Střešovice. Zároveň si vítěz finále zajistí účast na Poháru mistrů. 

      Koho sledovat 

      Michal Sládek (Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav) 

      V posledních čtyřech zápasech dal osm gólů a k tomu sedm asistencí. Lajna, ve které hraje Michal Sládek, je v laufu a je na ní vidět, jak moc se baví florbalem. Adaptoval se i v sobotu při posunu do Tomašíkovy formace.

      Antonín Votava (FAT PIPE FLORBAL CHODOV)

      V Poháru Českého florbalu vede bodování Chodova s pěti góly a dvěma asistencemi. V sobotním zápase se mu ale moc nedařilo. Na hřišti byl pouze osm minut a ve statistice +/- byl -3.

      Zpracoval: Karel Schamberger