Chodov - Boleslav 6:5 v prodl., hořké pohárové vyřazení
17. ledna 2024

Chodov - Boleslav 6:5 v prodl., hořké pohárové vyřazení

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav si finále Poháru Českého florbalu nezahraje. Od postupu ho ve třetí třetině dělilo 54 vteřin, ale Chodov dokázal své domácí semifinále vyrovnat a nakonec ovládnout gólem v prodloužení v čase 66:37. Nezbývá než upnout veškeré síly na Livesport Superligu, v níž se blíží play-off.

FAT PIPE Florbal Chodov - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 6:5 v prodl. (2:1, 1:1, 2:3 - 1:0)

Branky a nahrávky: 16. Vávra (Sýkora), 16. Vošta (Skřivánek), 33. J. Bauer (Sýkora), 54. Sýkora (Komárek), 60. vlastní Punčochář, 67. Ondrušek (Vávra) - 13. Delong (Punčochář), 35. Bína (Gašparík), 46. Gruber (Bína), 51. Sládek (Gašparík), 5ž. Bína. Rozhodčí: Kropáček, Novák. Vyloučení: 1:3. Využití: 2:0. Diváků: 103.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Zakonov, Suchánek, Punčochář, Feigl, Zoufalý, Gruber - Tokoš, Tomašík, Šebek - Delong, Beneš, Vařecha - Sládek, Gašparík, Bína.  

Po čtyřech dnech se boleslavský tým opět vydal na pražské Jižní Město a snažil se navázat na sobotní superligové vítězství 7:4. 

Ve srovnání s víkendem Chodov zahájil zápas o poznání aktivněji. První gól dal sice ve 13. minutě Delong, ale domácí otočili trefami Vávry (v přesilovce) a Vošty. 

Po polovině základní hrací doby Chodov rychle využil i druhou početní výhodu, tentokrát díky Jiřímu Bauerovi a Boleslav musela dohánět manko 1:3. 

To se povedlo, třetí třetina byla z hostující strany nejlepší, Boleslav v ní vedla 4:3 i 5:4, jenže závěrečnému tlaku v poslední minutě základní hrací doby smolně podlehla. 

V prodloužení nejprve domácí nevyužili další přesilovku, pár minut po ní ale přece jen vstřelil postupový gól Ondrušek. Chodov zvítězil 6:5. 

Boleslav tedy bude ve finále Poháru Českého florbalu chybět, musí se zaměřit na Livesport Superligu, ve které už v sobotu 20. ledna od 19.00 hodin nastoupí v domácím prostředí proti Pardubicím. 

Ohlasy po utkání

Hlavní trenér Joonas Naava: „V první řadě gratuluji Chodovu k postupu, protože dal o gól víc. S naším týmovým výkonem nemůžu být spokojený. V první polovině zápasu jsme nebyli na hřišti. Těžko říct proč. Řekl bych, že v druhé polovině zápasu jsme byli lepší, byli jsme blízko výhře, ale nedokázali jsme dát gól při power-play soupeře.“ 

Útočník Jakub Bína: „Mrzí nás to. I při hodnocení v šatně jsme se shodili, že jsme do zápasu nevstoupili nejlépe, nechytili jsme souboje, dělali jsme chyby, dostávali jsme se do tempa až v průběhu utkání. Zápas opět ovlivnila zbytečná vyloučení z naší strany. Chodov nás trestal ve svých přesilovkách, ze standardky, při hře v šesti… Ve hře 5 na 5 nám moc gólů nedal. Musíme se z toho poučit a příště být lepší.“