PREVIEW: V sobotu venku proti České Lípě
29. února 2024

PREVIEW: V sobotu venku proti České Lípě

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav nastoupí ve 26. kole Livesport Superligy proti FBC 4CLEAN Česká Lípa. Hraje se v sobotu 2. března ve Sportovní hale Česká Lípa od 17.00 hodin.

Fakta o utkání

26. kolo Livesport Superligy

FBC 4CLEAN Česká Lípa Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav
sobota 2. března, 17.00 hodin, SH Česká Lípa
Matchcenter a on-line přenos na ceskyflorbal.cz
Videopřenos na ceskyflorbal.tv
Rozhodčí: Tomáš Kostinek, Martin Reichelt

      Slovo trenéra před utkáním

      Kouč Bolky Joonas Naava: „Bude to důležitý a těžký zápas. Potřebujeme získat všechny tři body, abychom měli naději na Prezidentský pohár, nebo si alespoň zajistili nejhůře druhé místo po základní části. Tři body pro nás tedy budou prioritou. Česká Lípa už v této sezoně dokázala porazit špičkové týmy. Neexistuje žádný scénář, že bychom soupeře podcenili. Budeme pokorní a budeme připraveni tvrdě pracovat celý zápas. Soupeř je silný ve hře s balónkem a má zkušený tým, ale je na nás, abychom diktovali tempo hry. V posledním zápase proti Vinohradům jsme byli poslední dvě třetiny docela solidní, takže na to chceme navázat. Samozřejmě chceme mít vše pod kontrolou a být aktivní, hrát svou hru. A ještě zmíním jeden cíl navíc: kolo před koncem základní části nám chybí deset branek k milníku 300 gólů, což by na začátku sezony pravděpodobně znělo jako utopie. V každém zápase jsme se snažili vstřelit co nejvíce gólů a v sobotu bude naše ambice stejná.“

      Fakta o soupeři

      FBC 4CLEAN Česká Lípa

        Umístění v aktuálním ročníku Livesport Superligy: 9. místo, 31 bodů
        Nejproduktivnější hráč v probíhající sezoně: 
        Radek Krajcigr 39 bodů (28+11)
        Hlavní trenér: 
        Vladimír Trčka

        Tři taháky utkání 

        Bitva o Prezidentský pohár. Poslední kolo rozhodne o vítězi základní části Livesport Superligy. První je momentálně Tatran s 60 body, jenže v posledním 26. kole hraje s Bohemians, kteří už v této sezoně jednou Tatran porazili po nájezdech. Pokud by se minimálně takový scénář opakoval a Bolka by si odvezla z Lípy tři body, tak by byla vítězem základní části právě Bolka. Při rovnosti bodů je sice bilance vzájemných zápasů stejná (6:4 a 4:6), ale Bolka celkově nastřílela výrazně víc gólů, což je následující posuzované kritérium (aktuálně 290 vstřelených gólů Bolky oproti 212 vstřeleným gólům Tatranu).

        Lípa trápí giganty. Výhra nad Tatranem Střešovice i pražskou Spartou a bod za prohru v prodloužení s Chodovem. Mančaft Vladimíra Trčky dokazuje, že má na to hrát s florbalovými velikány vyrovnanou partii. 

        Magická třístovka. Bolka už dávno překonala loňský gólový rekord v základní části, který držel Tatran s 253 brankami. Kolo před koncem základní části se otřásá i třístovka. Finský styl Joonase Naavy dostal Boleslav na metu 290 gólů, takže schází deset branek. Zápasů, ve kterých Bolka dala deset a více gólů, už bylo v probíhající základní části šestnáct! 

        Koho sledovat 

        Jakub Vařecha (Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav) 

        V prvním kole, kdy si připsal nejmladší hráč této sezony svůj první start za mladoboleslavské áčko, vstřelil hattrick. Na svém kontě má momentálně 25 gólů.

        Radek Krajcigr (FbŠ Bohemians)

        Českolipský útočník má 39 bodů za 28 branek a 11 asistencí. V podzimním zápase s Bolkou dal dvě ze tří branek České Lípy.

        Zpracoval: Karel Schamberger

        Nová epizoda seriálu VE HŘE s Adamem Delongem