PREVIEW: Semifinále pokračuje v Bolce pátým zápasem
2. dubna 2024

PREVIEW: Semifinále pokračuje v Bolce pátým zápasem

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav čelí v semifinále play-off Livesport Superligy týmu 1. SC TEMPISH Vítkovice. Páté utkání série se hraje ve středu 3. dubna od 18.00 hodin v Městské sportovní hale Mladá Boleslav. Stav je vyrovnaný 2:2.

Fakta o 5. semifinálovém utkání

5. semifinále Livesport Superligy

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - 1.SC TEMPISH Vítkovice
středa 3. dubna, 18.00 hodin, MSH Mladá Boleslav
Matchcenter a on-line přenos na ceskyflorbal.cz
Videopřenos na Sporty TV, nebo na ceskyflorbal.tv
Rozhodčí: Jiří Šedivý, Radek Štengl

      Slovo trenéra před pátým semifinálovým zápasem

      Kouč Bolky Joonas Naava: „Je to vyrovnaná série a my trochu ztrácíme naše zápasy, i když jsme v nich lepší.  V Ostravě jsme dominovali neustále, kromě gólu v prodloužení čtvrtého zápasu. Faktem je, že Vítkovice vytěžily maximum ve správných okamžicích. Jako vždy v takových zápasech mají oba týmy dobré i špatné momenty. My musíme být efektivnější při proměňování našich příležitostí a zvládat chvíle, kdy je soupeř dynamický. Na pátý zápas budeme dobře připraveni, ostatně jako vždy. Myslím si, že rozhodnou maličkosti a silná mentalita. Na všech našich domácích zápasech v posledních týdnech byla skvělá atmosféra, fanoušci jsou pro nás velkou oporou v celé sezoně a jsem moc rád, že můžeme prožívat tyto nezapomenutelné chvíle s nimi i s celým týmem. Věřím týmu a věřím našemu domácímu prostředí. Udělejme z toho opět výjimečný večer!“

      Fakta o soupeři

      1. SC TEMPISH Vítkovice

          Umístění v základní části Livesport Superligy: 3. místo, 60 bodů
          Nejproduktivnější hráč v základní části Livesport Superligy: 
          Martin Gattnar, 57 bodů (23+19)
          Čtvrtfinále play-off: 
          1. SC TEMPISH Vítkovice - FbŠ Bohemians 4:2 (1:3, 6:1, 6:5, 4:9, 6:5, 6:3)
          Nejproduktivnější hráč v play-off: 
          Rostislav Gattnar 16 bodů (11+5)
          Hlavní trenér: Daniel Folta

          Tři taháky utkání 

          Hraje se o mečbol. Po čtyřech semifinálových zápasech je skóre série vyrovnané 2:2 a je tedy jisté, že se bude hrát o vysněný postupováý mečbol. Ten se bude poražený snažit odvrátit v pátek ve Vítkovicích, naopak právě tam zcela jednoznačně jeden z týmů bude hrát o postup do Superfinále. Případný sedmý zápas by se hrál v neděli v Mladé Boleslavi.

          Pekelná mladoboleslavská atmosféra. Na sezení v Bolce už lístek neseženete. Přes 600 vstupenek je pryč a je jisté, že i na třetím domácím semifinálovém duelu s Vítkovicemi bude neuvěřitelná atmosféra v čele s boleslavským kotlem. Kdo si tenhle zážitek nechce nechat ujít, stále má šanci - v prodeji jsou vstupenky na stání.

          Znovu prodloužení? Dva ze čtyř semifinálových duelů došly do prodloužení, což naznačuje mnohé o vyrovnanosti obou mančaftů. V prodloužení vždy zvítězilo domácí mužstvo. V Mladé Boleslavi byl hrdinou Jiří Besta, naopak vítkovickým střelcem vítězné trefy byl Rostislav Gattnar.

          Koho sledovat 

          Martin Tokoš (Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav) 

          V play-off ukazuje, co dokáže. V letošních vyřazovacích bojích už nastřílel 11 branek, trefil se v obou venkovních utkáních ve Vítkovicích.  


          Rostislav Gattnar (1. SC TEMPISH Vítkovice)

          Rozhodl čtvrté semifinále v prodloužení a vyrovnal tak sérii s Mladou Boleslaví na 2:2. Je také nejproduktivnějším hráčem Vítkovic v play-off s 16 body.

          Zpracoval: Karel Schamberger