Boleslav - Vítkovice 4:6, mečbol pro soupeře
3. dubna 2024

Boleslav - Vítkovice 4:6, mečbol pro soupeře

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav středeční páté semifinále play-off s 1. SC TEMPISH Vítkovice prohrál 4:6. Šesté semifinále se hraje v pátek 5. dubna v SC Dubina ve Vítkovicích od 16.00 hodin.

Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice 4:6 (0:3, 3:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 25. Tokoš (Gašparík), 26. Vařecha (Delong), 27. Suchánek (Tokoš), 51. Suchánek (Gašparík) - 1. Matejčík (R. Gattnar), 5. Fukala (Zubek), 11. Šebesta (Šindler), 25. M. Gattnar (Jankovský), 38. R. Gattnar (Pažák), 50. Matejčík (Šindler). Rozhodčí: Šedivý, Štengl. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváků: 759. 

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer (25. Týc) - Zakonov, Suchánek, Punčochář, Besta, Zoufalý, Gruber - Tokoš, Tomašík, Šebek - Delong, Beneš, Vařecha - Sládek, Gašparík, Bína.

První perioda začala velice rychlým gólem Vítkovic, které už v čase 0:33 vedly 1:0 zásluhou branky Marka Matejčíka. Rytíři pokračovali ve svém ofenzivním snažení a zvýšili na 2:0, když Lukáš Fukala dorazil střelu Adama Zubka. Vítkovická nadvláda v první třetině dále pokračovala, když první přesilovku dokázal využít kapitán Rytířů Jan Šebesta. Mladá Bolestav po první třetině prohrávala 0:3.

Druhou třetinu odšpuntovala čtvrtá vítkovická branka, po které se objevil v mladoboleslavském brankovišti Tomáš Týc, jenž nahradil Lukáše Bauera. Nový impuls týmu Joonase Naavy evidentně pomohl, jelikož Bolka začala dotahovat. Nejprve otevřel týmové skóre Martin Tokoš. Za necelou minutu snížil na 2:4 Jakub Vařecha. A o kontaktní branku se postaral Patrik Suchánek. A ačkoliv Bolka stupňovala tlak a dokonce vyrovnala, tak rozhodčí branku neuznali. Naopak z protiakce poprvé inkasoval Týc, který obdržel gól po střele Rostislava Gattnara. Vítkovice tak vedly před třetí třetinou 5:3.

Závěrečná dvacetiminutovka pátého semifinále začala velice opatrně z obou stran. První branka ve třetí třetině padla v čase 49:26 a to z hole vítkovického Marka Matejčíka. Zhruba o minutu později přišla rychlá odpověď z mladoboleslavského břehu, když na 4:6 snižoval Patrik Suchánek. Vítkovice v brance podržel gólman Lukáš Souček, a také proto si jeho tým připisuje mečbol, který bude Bolka odvracet v pátek na hřišti soupeře.

Vítkovice vedou v sérii 3:2.

Případný sedmý zápas by se hrál v neděli 7. dubna v Městské sportovní hale v Mladé Boleslavi.

Ohlasy po utkání:

Hlavní trenér Joonas Naava: „Jsem zklamaný. Důvodem prohry je prvních 20 minut zápasu. Udělali jsme mnoho laciných chyb. Všechny statistiky ukazují, že jsme byli lepší - až na góly. A na ty se florbal hraje. V pátek budeme bojovat a v neděli se vrátíme silnější, to je náš plán. Stále jsme dva kroky od Superfinále.“

Útočník Patrik Suchánek: „Utekl nám začátek. Ve druhé třetině jsme se do toho dostali. Vítkovicím zachytal dobře gólman. Šance jsme si vytvářeli, ale bohužel jsme je neproměňovali. “

Zpracoval: Karel Schamberger