PREVIEW: Semifinále vygraduje v Bolce sedmým zápasem
6. dubna 2024

PREVIEW: Semifinále vygraduje v Bolce sedmým zápasem

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav čelí v semifinále play-off Livesport Superligy týmu 1. SC TEMPISH Vítkovice. Rozhodující, sedmé utkání série se hraje v neděli 7. dubna od 17.00 hodin v Městské sportovní hale Mladá Boleslav. Stav je vyrovnaný 3:3.

Fakta o 7. semifinálovém utkání

7. semifinále Livesport Superligy

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - 1.SC TEMPISH Vítkovice
neděle 7. dubna, 17.00 hodin, MSH Mladá Boleslav
Matchcenter a on-line přenos na ceskyflorbal.cz
Videopřenos na ceskyflorbal.tv
Rozhodčí: Jiří Dolanský, Vojtěch Sýkora

      Slovo trenéra před sedmým semifinálovým zápasem

      Kouč Bolky Joonas Naava: „V pátek jsme čelili těžkému momentu. V takových chvílích je rozhodující pouze jediné: postupujeme, nebo končíme? Bojujeme dál! To, jak tým zareagoval a přišel na ten zápas a zvládl všechny potíže během něj, bylo prostě skvělé. Ukázali jsme, že jsme velmi silní a jednotní. Celkově to byl zápas, ve kterém oba týmy předvedly silnou dynamiku. Semifinále číslo sedm je něco, co chtějí všichni hráči během své kariéry zažít. Jsme poctěni, že takové utkání můžeme podstoupit. Také jsme poctěni a šťastní, že si v této sezoně můžeme naposledy zahrát před nejlepším domácím publikem v lize. Uděláme vše pro to, abychom odměnili diváky. Během sezony jsme do toho vložili stovky hodin tvrdé práce, takže vím, že jsme dobře připraveni. To nám dodává sebevědomí. Sport je nakonec jednoduchý: dostanete to, co si zasloužíte. I tuto neděli.“

      Fakta o soupeři

      1. SC TEMPISH Vítkovice

          Umístění v základní části Livesport Superligy: 3. místo, 60 bodů
          Nejproduktivnější hráč v základní části Livesport Superligy: 
          Martin Gattnar, 57 bodů (23+19)
          Čtvrtfinále play-off: 
          1. SC TEMPISH Vítkovice - FbŠ Bohemians 4:2 (1:3, 6:1, 6:5, 4:9, 6:5, 6:3)
          Nejproduktivnější hráč v play-off: 
          Rostislav Gattnar 19 bodů (13+6)
          Hlavní trenér: Daniel Folta

          Tři taháky utkání 

          Hraje se o všechno. Po šesti semifinálových bitvách je stav série vyrovnaný 3:3. Momentálně už není většího zápasu. Bitva o Superfinále najde svého vítěze po nejdelším možném trvání série. Kdo to v neděli urve, ten si také zajistí právo startovat v nadcházejícím ročníku Champions Cupu. 

          Většího zápasu v Bolce nemůže být... Na všechny semifinálové zápasy přišlo přes 600 lidí a v tomto trendu se bude pokračovat i při finálním rozuzlení. Očekává se vyprodáno i s lístky na stání. Těch zbývá pár posledních desítek - v prodeji jsou na Ticketportalu

          Extrémně vyrovnaná série. Více vyrovnané semifinálové duely být už snad ani nemohou. Dvakrát rozhodovalo prodloužení, jednou dokonce nájezdy. Zápasy servírují spoustu dramat a zvratů. Mimochodem, celkové skóre je 35:35. Je jasné, že i v posledním semifinále budou rozhodovat detaily.

          Koho sledovat 

          Jakub Bína (Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav) 

          Byl to pro něj teprve druhý bod v semifinálové sérii s Vítkovicemi, i přes to by jen těžko hledal bod důležitější. Jakub Bína naprosto chladnokrevně proměnil svou penaltu v samostatných nájezdech a pomohl poslat sérii do sedmého zápasu.


          Rostislav Gattnar (1. SC TEMPISH Vítkovice)

          Válcuje v play-off Livesport Superligy. Už má na kontě mimořádných 19 bodů za 13 branek a 6 asistencí.

          Zpracoval: Karel Schamberger