Novým kapitánem týmu se stal Jan Natov
3. srpna 2019

Novým kapitánem týmu se stal Jan Natov

Kapitánskou pásku v superligovém týmu Technology Florbal Mladá Boleslav bude od sezony 2019/2020 nosit Jan Natov. Tuto roli už plnil v závěru předchozího ročníku při absencích Petra Novotného a Jana Jelínka, nyní se stává kapitánem nastálo. Jeho zástupci budou Milan Tomašík a Petr Krzyžanek.

“Je pro mě obrovská pocta vést Boleslav. V týmu máme hodně hráčů, kteří by mohli být těmi vůdci. To, že jsem to právě já, je pro mě vizitka, že svou práci dělám dobře," říká šestadvacetiletý kanonýr. 

Celý rozhovor s novým kapitánem čtěte tady

Natov se v roli kapitána stává nástupcem Petra Novotného, který po uplynulé sezoně ukončil úspěšnou hráčskou kariéru a stal se trenérem boleslavského týmu. “Při vybírání nového kapitána jsem měl v hlavě čtyři jména. Z pohovorů se všemi hráči jsem zjistil, že kabina to vidí stejně. Honza Natov dostal od spoluhráčů nejvíce hlasů a myslím, že to bude dobrý kapitán,” říká Novotný. 

Nejlepší střelec poslední superligové sezony už krátce navlékal kapitánskou pásku v jarním play-off. Boleslav s ním úspěšně završila čtvrtfinálovou sérii proti Otrokovicím a zvládla na čtyři zápasy i následné semifinále proti Chodovu. V Superfinále 2019, které Boleslav prohrála s Vítkovicemi 3:4, Natov vstřelil dva góly. Nyní zahájí svou pátou boleslavskou sezonu.