Ústí - Boleslav 3:10, poklidná premiéra v poháru
14. srpna 2019

Ústí - Boleslav 3:10, poklidná premiéra v poháru

Technology Florbal Mladá Boleslav má za sebou první soutěžní zápas sezony 2019/2020. V úvodním utkání vrcholové části Poháru Českého florbalu boleslavský tým zvítězil na hřišti prvoligového Ústí nad Labem 10:3. Už v pátek začíná domácí turnaj Bohemia Trophy.

Florbal Ústí - Florbal Mladá Boleslav 3:10 (1:2, 1:3, 1:5)

Branky a nahrávky: 7. Semerád (Beneš), 27. Fořť (Semerád), 55. Vavruška - 5. Bína (Natov), 12. Curney (Tad. Chroust), 25. Tomašík (Šebek), 28. Krzyžanek (Curney), 36. Krzyžanek (Curney), 41. Natov (Curney), 45. Tomašík (Suchánek), 52. Curney (Natov), 52. Suchánek (Novák), 60. Tomašík (Tokoš). Rozhodčí: Kropáček, Novák. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváků: 209.

Ústí nad Labem: Netopilík - Vavruška, Kawulok, Beneš, Stummer, Vítek, Sattler, Kühnel, Semerád, Krupica, Pavelka, Poloprutský, Herzina, Täuber, Kužel, Vlček, Medek, Fořt, Pucarević.

Mladá Boleslav: Musil - Krzyžanek, Tad. Chroust, Novák, Suchánek, Zakonov, Martínek, Pařízek - Bína, Curney, Natov - Tokoš, Tomašík, Šebek - Tom. Chroust, Korych, Šlechta - Švejda. Dále připraveni: Bauer, Kučera.

Bílé zápasové dresy s čísly 3 a 12 poprvé oblékli Daniel Šebek s Patrikem Suchánkem a v Mladé Boleslavi zažili vítěznou premiéru. 

Trenér Petr Novotný v utkání využil i pětici juniorů z programu postupného zapojení talentovaných hráčů do superligového týmu, do zápasu v Ústí nad Labem zasáhli Korych, Švejda, Pařízek, Martínek a Šlechta. 

Nebylo překvapením, že Boleslav měla v zápase souvislý tlak, tvořila hru a dobývala soupeřovu obranu. Po první třetině vedla 2:1, po druhé už 5:2 a nakonec zvítězila 10:3. Hodně gólů potěšilo boleslavské elévy a mladší žáky, kteří přijeli na pohárový zápas ze svého soustředění v nedaleké Krupce.

Každopádně mnohem větší prověrkou bude mezinárodní turnaj Bohemia Trophy, který začíná v Městské sportovní hale v Mladé Boleslavi už v pátek. Boleslav během tří dnů postupně vyzve EräViikingit z Finska, švýcarský Floorball Köniz a švédský IBK Dalen.