Boleslav - EräViikingit 6:2,  výborný vstup do turnaje
16. srpna 2019

Boleslav - EräViikingit 6:2, výborný vstup do turnaje

Technology Florbal Mladá Boleslav má z úvodního dne Bohemia Trophy 2019 tři body za vítězství 6:2 nad elitním finským klubem EräViikingit. V sobotu Boleslav v Městské sportovní hale nastoupí od 19.30 hodin proti švýcarskému Floorball Köniz.

Technology Florbal Mladá Boleslav - EräViikingit 6:2 (0:0, 1:0, 5:2)

Branky a nahrávky: 38. Natov, 49. Šebek (Suchánek), 50. Curney, 52. Tom. Chroust (Vyhnánek), 58. Tomašík, 60. Curney - 42. Savolainen (Laasonen), 55. Nuutinen (Turula). Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. 

Mladá Boleslav: Bauer - Krzyžanek, Tad. Chroust, Zakonov, Suchánek, Novák, Pařízek, Martínek - Bína, Curney, Natov - Tokoš, Tomašík, Šebek, Tom. Chroust, Goll, Švejda - Vyhnánek, Šlechta.

EräViikingit: Strandberg - Räsänen, Järvinen, Aho, Kerola, Vítovec, Ainoa - Savolainen, Fält, Nuutinen, Sorvali, Kapanen, Kukkola, Niinikoski, Turola, Moilanen, Salmi, Laasonen, Lindholm, Rissanen. 

V podvečerním zahajovacím utkání Bohemia Trophy 2019 švédský IBK Dalen otočil vývoj proti švýcarskému Floorball Köniz, zvítězil 6:5 a pak už hřiště patřilo večernímu duelu Technology Florbal Mladá Boleslav - EräViikingit. 

Městská sportovní hala se v prázdninovém termínu slušně zaplnila a diváci viděli atraktivní, tvrdý zápas. 

Velmi zajímavou vsuvkou bylo postrákávání po drzém zákroku na boleslavského gólmana Bauera, do kterého se aktivně zapojili Krzyžanek a Curney.

Jen na gól se čekalo dlouho. Boleslav hrála oslabení, když Natov ve 37. minutě vystihl rozehrávku finského týmu a v brejku otevřel skóre. 

Hosté z Finska vyrovnali na 1:1 ve 42. minutě po hezké kombinaci, na jejímž konci byl Savolainen. 

Boleslav rozhodla mezi 49. a 52. minutou: nejdřív Šebek natáhl ke gólové střele ze středu a brzy poté se za obranou EräViikingit ocitl Curney a dorazil vlastní střelu. Na 4:1 zvyšoval hezkým zásahem Tomáš Chroust, který byl ve formaci s Novákem obklopen mladíky Martínkem, Šlechtou a asistujícím Vyhnánkem. Ač Nuutinen snížil, dvěma brankami do prázdné brány Tomašík a Curney dovršili boleslavskou výhru 6:2.

V sobotu od 19.30 hodin Boleslav nastoupí do druhého zápasu turnaje proti švýcarskému Floorball Köniz.