SPV - Boleslav 8:8, velká snaha, ale bod je málo
31. srpna 2019

SPV - Boleslav 8:8, velká snaha, ale bod je málo

Technology Florbal Mladá Boleslav na Umeå Scandic Cupu 2019 semifinále hrát nebude. Boleslavský tým předvedl proti elitnímu finskému klubu SPV velkou vůli, rval se o výhru doslova do poslední vteřiny, ale remíza 8:8 na postup nestačí.

SPV - Technology Florbal Mladá Boleslav 8:8 (5:4, 2:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 3. Koponen (Sieppi), 4. Hakanen (Lokasarri), 13. Kuusela (Hakanen), 14.Hankkio (Hakanen), 17. vlastní, 26. Kuusela (Koski), 35. Koski (Hakonen), 42. Hankkio - 10. Šebek (Tomašík), 13. Suchánek (Tomašík), 13. Bína (Natov), 19. Natov (Bína), 24. Šebek (Suchánek), 32. Curney (Natov), 45. Šebek (Curney), 55. Šebek (Tomašík). Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1.

Mladá Boleslav: Bauer - Krzyžanek, Gruber, Zakonov, Suchánek, Novák, Höffer - Bína, Curney, Natov - Tokoš, Tomašík, Šebek - Tom. Chroust, Tad. Chroust, Šlechta. 

Mladoboleslavský tým před svým posledním utkáním v základní skupině věděl, že k postupu do semifinále potřebuje bezpodmínečně porazit SPV. Navíc v případě, že Thorengruppen ve svém závěrečném duelu porazí Piteu, potřebovala Boleslav lepší rozdíl celkového skóre než Thorengruppen. 

Především však bylo nutné vnímat, že SPV patří ve Finsku do absolutní špičky, na jaře hrálo semifinále play-off a ve své bráně má jednoho z nejlepších gólmanů světa Eero Kosonena. 

V divoce se vyvíjející první třetině trenér Novotný často uklidňoval své svěřence, že nic není ztraceno. Srovnat dokázali na 2:2 i 3:3, po úvodní části zaostávali těsně 4:5. 

Z boleslavské hry byla znát touha rvát se o výsledek, který dá postupovou naději, leč i po druhé třetině český tým lehce ztrácel 6:7. 

Náskok SPV v úvodu třetí třetiny vylepšil Hankkio proměněným trestným střílením (8:6), načež Šebek skóroval těsně po konci přesilovky (8:7). Pak měla Boleslav nápor, který utlumilo oslabení při trestu Krzyžanka. Výborným pohybem Natov vybojoval faul soupeře, Boleslavští na hřišti zkušeně podrželi míček do vypršení vlastního trestu a při odloženém trestu SPV ve hře 6 na 5 udeřil Šebek (8:8). 

Boleslav potřebovala vyhrát, a tak trenér Novotný před koncem 57. minuty za nerozhodného stavu zavelel ke hře bez brankáře. Boleslavská šestice sevřela SPV, měla několik střeleckých pozic, tu úplně poslední Tokoš dvě vteřiny před koncem, ale těsně minul a remíza 8:8 k nadějím na postup nestačí.