Boleslaváci vezou bronz ze Světových her!
13. července 2022

Boleslaváci vezou bronz ze Světových her!

Lukáš Bauer, Dominik Beneš, Adam Hemerka a Lukáš Punčochář z klubu Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav. jsou bronzovými medailisty ze Světových her 2022 v americkém Birminghamu. S florbalovou reprezentací dosáhli na jednu ze tří dosavadních medailí, kterou česká výprava na hrách získala.

Češi v úterním zápase o bronz porazili Lotyšsko 7:3. V předcházejícím semifinále podlehli Švédsku 1:6, kam se kvalifikovali z druhého místa v základní skupině (13:1 nad USA, 3:5 s Finskem, 17:0 nad Kanadou). 

„Moc si vážím toho, že si tuhle medaili můžu přidat do své sbírky,“ řekl šťastný brankář Lukáš Bauer, jenž v uplynulé sezoně získal bronz také z mistrovství světa a zlato s Mladou Boleslavi v Livesport Superlize. „Teď bych si ještě přál medaili z Poháru mistrů, ale to už by byla úplně jiná pohádka,“ zmínil klubové klání, na které vyrazí mladoboleslavský tým coby úřadující český mistr začátkem ledna do finského Tampere. 

Celý rozhovor s Lukášem Bauerem najdete na webu Českého olympijského týmu

Bauer na Světových hrách odchytal čtyři z pěti českých zápasů. Další zástupci Bolky absolvovali turnaj s následující bilancí: Lukáš Punčochář 1+0, Adam Hemerka 2+3, Dominik Beneš 1+2.

Reprezentanty čeká návrat domů a budou pokračovat v přípravě na klubovou sezonu. Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav od 29. do 31. července odehraje mezinárodní turnaj ŠKO-ENERGO CUP. Mimochodem, na něm by měl startovat i jeden stříbrný medailista ze Světových her. Finský reprezentant Otto Lehkosuo je totiž novou předsezonní posilou švýcarského účastníka turnaje Floorball Köniz.