Trenér Novotný: Hráči nejsou stroje. Titul můžeme obhájit
3. listopadu 2022

Trenér Novotný: Hráči nejsou stroje. Titul můžeme obhájit

Florbalová Bolka má v Livesport Superlize na tři a půl týdne pohov, ale vyjma ligových utkání se toho pro tým moc nemění. „Díky tomu, že nehrajeme zápasy, jsme mohli přidat na intenzitě a počtu tréninků. Jinak je náš režim velmi podobný,” říká trenér Petr Novotný.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav tráví reprezentační přestávku, během které proběhne mistrovství světa ve Švýcarsku, na třetím místě tabulky. Z osmi zápasů jich vyhrál šest. Padl s Tatranem (3:4) a Bohemians (6:10). „Je evidentní, že jsme nebyli v herní pohodě. Zároveň jsme ztráceli body se soupeři, kteří jsou zase o rok zkušenější a mezi sezonami velmi dobře doplnili své týmy. A samozřejmě do našich výkonů a výsledků vstupuje řada dalších okolností. Myslím, že výsledky přesně odpovídají tomu, v jakém jsme stavu,“ cítí Novotný.

A zmíněné okolnosti přesněji pojmenovává: „Musíme vnímat, jak psychicky náročné období prožívají někteří naši hráči. Jejich motivace uspět na letošním mistrovství světa je obrovská - zároveň jsou to titíž hráči, kteří těchto emočních vrcholů zažili za poslední dva roky mnoho. Mají za sebou loňský šampionát, někteří z nich i loňské mistrovství světa juniorů, k tomu ligová Superfinále. Je přirozené, že se takový nápor někde projeví, protože hráči nejsou stroje.“

Navíc Bolku trápí i početná marodka.  „Snažíme se s tím vypořádat co nejlépe a všem dáváme maximální péči. Kromě ní je ale potřeba, aby především mladší hráči chápali, že udržet se fit a bez zdravotních komplikací vyžaduje svůj čas. Věřím, že u většiny jsme na dobré cestě. Správná prevence je klíčová. Chceme mít na rozhodující měsíce této sezony zdravý kádr,“ přeje si Novotný.

Mistři posledních dvou superligových sezon ze svých každoročních ambicí nijak neslevují. „Jsem stoprocentně přesvědčený o tom, že náš tým má na to obhájit titul. Samozřejmě to nepůjde bez toho, aniž by všichni členové realizačního týmu i hráči ze sebe dostali to nejlepší. Věřím, že nám ve zbytku sezony může pomoci i to, že reprezentace bude mít za sebou svůj vrchol cyklu a kluci budou mít před sebou koncovku klubové sezony.“

Po reprezentační přestávce se Bolka vrátí do hry na sváteční čtvrtek 17. listopadu na hřišti nováčka nejvyšší soutěže Karlových Varů. Doma se představí v sobotu 19. listopadu od 19.00 hodin v repríze jarního semifinále play-off proti Spartě.