Boleslav - Chodov 3:8, o druhé porážce v řadě se rozhodlo v poslední třetině
21. října 2023

Boleslav - Chodov 3:8, o druhé porážce v řadě se rozhodlo v poslední třetině

Druhá porážka v řadě pro Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav. Znovu proti pražskému soupeři. Po porážce se Spartou padla Bolka doma s Chodovem.

Předvýběr.CZ Florbal MB - FAT PIPE FLORBAL CHODOV 3:8 (1:2, 2:1, 0:5)
Branky a nahrávky: 4. Gašparík (Delong), 25. Natov (Punčochář), 40. Punčochář (Suchánek) - 2. Vávra (Komárek), 17. Komárek (Vávra), 26. Netrefa (Vošta), 51. Klápa (Ondrušek), 52. Ondrušek, 58. Šmíd (Matoušek), 58. Vávra (Vošta), 59. Komárek (Horký). Rozhodčí: Šedivý, Štengl. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0;. Diváků: 435; 

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Suchánek, Besta, Punčochář, Gruber, Zoufalý, Zakonov, Šebek - Delong, Tomašík, Vařecha - Tokoš, Beneš, Natov - Bína, Gašparík, Sládek-, Koláčný.

První perioda souboje o první místo nabídla rychlé otevření skóre, protože přesně po 60 vteřinách vstřelil úvodní branku utkání Marek Vávra. Mladá Boleslav dokázala celkem rychle srovnat, protože první přesilovou hru využil tečující Ronald Gašparík. Ke konci třetiny vrátil vedení Chodovu Mikuláš Komárek.

Ve druhém dějství byla aktivnější domácí Mladá Boleslav, ale produktivita střel byla její slabinou. I přesto v čase 24:51 srovnal kapitán týmu Jan Natov. Jenže ani ne po půl minutě mančaft Joonase Naavy znovu prohrával po brance Matěje Netrefy. Svůj tlak v celé druhé třetině využil až v poslední minutě periody Lukáš Punčochář, který srovnal na 3:3. 

Poslední třetina byla v gólové režii Chodova. Boleslav se sice tlačila do zakončení, ale výborný Karel Hodík držel Chodov nad vodou. Svůj závěrečný gólový účet tým Davida Podhráského roztočil v čase 50:37 trefou Vojtěcha Klápy. Postupně Chodov zvýšil až na konečných 8:3 i díky třeba zásahům do prázdné brány.

Boleslav další utkání odehraje v sobotu 28. října proti venku proti Sokolům Pardubice. V SH Dašická Pardubice se začíná v 18.00 hodin. 

Ohlasy po utkání

Trenér Joonas Naava: „Začali jsme dobře. Myslím, že první třetina z naší strany dobrá, vytvořili jsme si mnoho šancí, ale už se nám stalo podruhé za sebou, že se trápíme v koncovce. Pět minut před koncem to bylo 3:3, už předtím jsme měli hodně, opravdu hodně příležitostí dát gól, ale nepovedlo se nám to. Myslím, že soupeřův brankář byl nejlepší hráč na hřišti. Na konci jsme udělali individuální chyby, ale produktivita, to je náš největší problém.“

Obránce Lukáš Punčochář: „Největší problém vidím v koncovce. Šance jsme si vytvářeli, ale celou dobu jsme se v nich trápili. Podobné to bylo už minule proti Spartě. V důležitých momentech jsme se neprosadili. Tím jsme soupeře udrželi v zápase.“

Zpracoval: Karel Schamberger