Č. Lípa - Boleslav 6:14, do play-off z druhého místa
2. března 2024

Č. Lípa - Boleslav 6:14, do play-off z druhého místa

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav v základní části Livesport Superligy 2023/2024 skončil na druhém místě. V závěrečném kole zvítězil na hřišti FBC 4CLEAN Česká Lípa 14:6 a 304 vstřelenými brankami stanovil nový gólový rekord soutěže.

FBC 4CLEAN Česká Lípa - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 6:14 (1:6, 0:5, 5:3)

Branky a nahrávky: 12. Trčka (Vavruška), 43. Pekárek (Stárek), 48. Pekárek (Krajcigr), 56. Slaný (Křenek), 57. Štěrba (Slaný), 60. Slaný (Perárek) - 2. Besta (Vařecha), 6. Šebek (Suchánek), 7. Bína (Gruber), 9. Delong (Besta), 16. Delong (Vařecha), 18.. Delong (Beneš), 26. Vařecha (Sládek), 28. Delong (Suchánek), 32. Bína (Zoufalý), 35. Feigl (Sládek), 39. Zoufalý (Sládek), 49. Beneš (Delong), 52. Beneš (Delong), 54. Gruber (Sládek). Rozhodčí: Kostinek, Reichelt. Vyloučení: 2:5, navíc Punčochář trest do konce utkání. Využití: 2:2. Diváků: 411. 

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Zakonov, Suchánek, Punčochář, Besta, Feigl, Gruber - Tokoš, Tomašík, Šebek, Eliáš - Delong, Beneš, Vařecha - Sládek, Zoufalý, Bína - Bergman. 

Mladoboleslavský tým před závěrečným kolem stále mohl bojovat o Pohár prezidenta Českého florbalu za prvenství po základní části, ale situaci neměl ve svých rukou. Potřeboval získat nejméně o dva body víc než Tatran v souběžně hraném utkání proti Bohemians. 

Střešovice si však první místo pohlídaly vítězstvím v pražském derby 6:1. Čtrnáctigólová kanonáda v České Lípě tak pomohla Boleslavi „jen“ k potvrzení druhé příčky. Zároveň tým Joonase Naavy stanovil nový gólový rekord v základní části nejvyšší soutěže, protože za 26 kol nastřílel úctyhodných 304 gólů. 

V České Lípě bylo rychle rozhodnuto, Boleslav vedla po první třetině 6:1 a po druhé dokonce 11:1. Až v závěrečné dvacetiminutovce hosté připustili částečné zkorigování skóre. 

Adam Delong se na výhře 14:6 podílel bilancí 4+2 a základní část uzavřel s celkovou bilancí 31+40. V bodování soutěže skončil na druhém místě. 

Do čtvrtfinále přímo postupují Střešovice, Boleslav, Vítkovice, Chodov, Sparta a Bohemians. V osmifinále dojde na série Liberec - Vinohrady a Ostrava - Česká Lípa. 

Na soupeře výběr soupeřů si tedy Boleslav ještě musí počkat. Každopádně čtvrtfinále začne v Městské sportovní hale v Mladé Boleslavi v úterý 12. března. Druhý zápas série se bude hrát hned o den později ve středu 13. března. 

Ohlasy po utkání

Hlavní trenér Joonas Naava: „Jsme spokojeni s prvními dvěma třetinami - dělali jsme v nich to, co jsme chtěli a šli jsme si po třech bodech, pro které jsme do České Lípy přijeli. Chtěli jsme dát také přes 300 gólů, což se nám podařilo. Je to historický milník, na který můžeme být pyšní. Teď nás čeká play-off a moc se na něj těšíme.“

Útočník Adam Delong: „Věděli jsme, že to bude těžký zápas. Česká Lípa je doma nebezpečná a chtěli jsme si dát pozor na začátek. To se nám povedlo a zároveň to rozhodlo zápas. Na play-off se těšíme. Celou sezonu tvrdě makáme a doufám, že teď to zúročíme.“