Boleslav se chystá na šesté pohárové finále za sedm let
20. ledna 2020

Boleslav se chystá na šesté pohárové finále za sedm let

Neúspěšnější tým pohárové florbalové soutěže za poslední dekádu bude usilovat o svou čtvrtou trofej. Technology Florbal Mladá Boleslav nastoupí do finále Poháru Českého florbalu 2020 v Karlových Varech proti FbŠ Bohemians, hraje se v úterý 21. ledna od 20.00 hodin.

Jen jednou za posledních sedm let Mladá Boleslav chyběla ve finále, a to loni. Jinak vždy bojovala o trofej, a to v Ústí nad Labem (zlato 2014), v Opavě (zlato 2015), v Plzni (stříbro 2016), ve Zlíně (zlato 2017) a v Mostě (stříbro 2018). 

Je jasné, že na západě Čech bude půjde Boleslav po zlatu. Účastí ve finále tým potvrzuje skvělý průběh sezony, během níž v pohárové soutěži vyhrál všech šest zápasů a z 21 superligových mačů jich ovládl rovných 20. 

Velký zápas o trofej vždy funguje motivačně - bez rozdílu mezi ligou a pohárem. “Být ve finále rozhodně není samozřejmost,” potvrzuje boleslavský trenér Petr Novotný a nečeká nic lehkého ani proti Bohemians: “Za to, že vedeme ligu, nám v pohárovém finále nikdo nic nedá. Čeká nás těžký zápas.”

Ve skupině Mladá Boleslav postupně porazila Ústí nad Labem, Liberec i Českou Lípu, v osmifinále vyřadila Bučis Team, ve čtvrtfinále Kladno a v semifinále Chodov. 

V cestě k poháru už stojí “jen” Bohemians. Oba vzájemné superligové zápasy v této sezoně patřily Boleslavi - doma 7:3, venku 7:5. Ale zelenobílí pokaždé ukázali, co umí. Nejvíc vyniká sedmnáctiletý Filip Forman, který se ve své první superligové sezoně zatím řadí do TOP 10 bodování: 21 zápasů, 21 gólů, 21 asistencí.

Bude to zajímavé pohárové finále obzvlášť pro boleslavského obránce Aleše Höffera, který před minulou sezonou přišel do svého současného týmu právě z Bohemains. “Už právě proto zkrátka nemůžeme prohrát,” říká. Celý rozhovor si můžete přečíst tady.

Očekává se, že Hala míčových sportů v Karlových Varech by měla být zaplněná. Své podporovatele tam bude mít i Mladá Boleslav, klub vypravuje autobusový zájezd. 

Hraje se od 20.00 hodin, přímý přenos vysílá ČT sport.