Ne v Praze, ale v Chomutově. Bolka hraje proti Black Angels
4. února 2020

Ne v Praze, ale v Chomutově. Bolka hraje proti Black Angels

Nikoliv do hlavního města, ale do Chomutova míří v sobotu Technology Florbal Mladá Boleslav. Black Angels, jejich pražský soupeř, totiž vyváží vzájemný superligový zápas na sever Čech. Hraje se od 19.00 hodin v MSH Chomutov.

Superligu florbalu na přelomu ledna a února přerušila reprezentační pauza pro kvalifikaci mistrovství světa.

Mladá Boleslav byla bez zápasu sedmnáct dnů, což je nejdelší přestávka od zářijového startu ligové sezony. “I když se nehrály zápasy, kluci to měli v tomto období hodně náročné. Cítil jsem, že trénují s velkou chutí,” rekapituluje poslední dny boleslavský trenér Petr Novotný. 

V sobotu se jeho tým postaví proti Black Angels. Nováček soutěže koncem října prohrál v Boleslavi 5:13 a trenér soupeře Petr Pajer se poté nechal slyšet, že pro jeho mužstvo byl zápas velkou školou, také chválil dokonalé florbalové prostředí v Boleslavi. 

Hezké by to mohlo být v Chomutově, sobota tam bude florbalovým svátkem. Nejdřív se od 16.00 hodin hraje severočeské derby Chomutov - Ústí, což je souboj týmů z popředí první ligy. A v 19.00 jdou do hry Black Angels a Boleslav. 

Pražský tým je v superligové tabulce aktuálně předposlední, ale odstupy na týmy před ním jsou minimální. 

“Budu moc rád, když zápas přiláká hodně diváků. My budeme chtít hrát aktivně a po dlouhé pauze chceme odehrát zápas v co nejlepším tempu,” řekl Novotný v rozhovoru o reprezentační přestávce